- Bewaar

- Bewaar
Beursje van ham met prei en kruidencoulis
Onze drankensuggesties
Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland De benaming `Classic' staat voor moderne, droog smakende kwaliteitswijn van één van de klassieke druivenrassen, in dit geval riesling. Hij bezit een geurig boeket en een nerveuze en wat romige smaak met milde toetsen. Wijn A.C. Graves Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de preiwitten in flinterdunne ringetjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpan en stoof al roerend de preiringen gedurende 3 min. Voeg 4 eetl. lichte room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Dek af en laat ± 5 min. sudderen op een zacht vuurtje tot de prei beetgaar is.
-
Bereid de saus: verwarm de kruidenkaas en 2 eetl. lichte room in een steelpannetje, maar laat niet koken. Breng op smaak met de paprikatapenade.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een of twee sneetjes ham die elkaar overlappen. Schep er in het midden wat warme prei op en vouw dicht tot een beursje. Werk af met enkele lepels saus en dien op met sneetjes stokbrood.
Variant U kan de ham vervangen door gerookte zalm. Dien op met een warme toast en een schijfje citroen.
Onze drankensuggesties
Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland De benaming `Classic' staat voor moderne, droog smakende kwaliteitswijn van één van de klassieke druivenrassen, in dit geval riesling. Hij bezit een geurig boeket en een nerveuze en wat romige smaak met milde toetsen. Wijn A.C. Graves Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de preiwitten in flinterdunne ringetjes.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een kookpan en stoof al roerend de preiringen gedurende 3 min. Voeg 4 eetl. lichte room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
Dek af en laat ± 5 min. sudderen op een zacht vuurtje tot de prei beetgaar is.
-
Bereid de saus: verwarm de kruidenkaas en 2 eetl. lichte room in een steelpannetje, maar laat niet koken. Breng op smaak met de paprikatapenade.
-
Afwerking:
-
Schik op elk bord een of twee sneetjes ham die elkaar overlappen. Schep er in het midden wat warme prei op en vouw dicht tot een beursje. Werk af met enkele lepels saus en dien op met sneetjes stokbrood.
Variant U kan de ham vervangen door gerookte zalm. Dien op met een warme toast en een schijfje citroen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland De benaming `Classic' staat voor moderne, droog smakende kwaliteitswijn van één van de klassieke druivenrassen, in dit geval riesling. Hij bezit een geurig boeket en een nerveuze en wat romige smaak met milde toetsen. Wijn A.C. Graves Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam.