Beursje van ham met prei en kruidencoulis
Beursje van ham met prei en kruidencoulis

Beursje van ham met prei en kruidencoulis

15 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 10.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de preiwitten in flinterdunne ringetjes.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een kookpan en stoof al roerend de preiringen gedurende 3 min. Voeg 4 eetl. lichte room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Dek af en laat ± 5 min. sudderen op een zacht vuurtje tot de prei beetgaar is.

  6. Bereid de saus: verwarm de kruidenkaas en 2 eetl. lichte room in een steelpannetje, maar laat niet koken. Breng op smaak met de paprikatapenade.

  7. Afwerking:
  8. Schik op elk bord een of twee sneetjes ham die elkaar overlappen. Schep er in het midden wat warme prei op en vouw dicht tot een beursje. Werk af met enkele lepels saus en dien op met sneetjes stokbrood.

Tip

Variant U kan de ham vervangen door gerookte zalm. Dien op met een warme toast en een schijfje citroen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de preiwitten in flinterdunne ringetjes.

  3. Bereiding:
  4. Smelt de boter in een kookpan en stoof al roerend de preiringen gedurende 3 min. Voeg 4 eetl. lichte room toe en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  5. Dek af en laat ± 5 min. sudderen op een zacht vuurtje tot de prei beetgaar is.

  6. Bereid de saus: verwarm de kruidenkaas en 2 eetl. lichte room in een steelpannetje, maar laat niet koken. Breng op smaak met de paprikatapenade.

  7. Afwerking:
  8. Schik op elk bord een of twee sneetjes ham die elkaar overlappen. Schep er in het midden wat warme prei op en vouw dicht tot een beursje. Werk af met enkele lepels saus en dien op met sneetjes stokbrood.

Tip

Variant U kan de ham vervangen door gerookte zalm. Dien op met een warme toast en een schijfje citroen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 210 kcal
Vet 15.4 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 10.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Riesling Classic Rudolf Müller Pfalz - Duitsland De benaming `Classic' staat voor moderne, droog smakende kwaliteitswijn van één van de klassieke druivenrassen, in dit geval riesling. Hij bezit een geurig boeket en een nerveuze en wat romige smaak met milde toetsen. Wijn A.C. Graves Droge witte wijn van 50 % sémillon en 50 % sauvignon blanc. Hij biedt u lekkere aroma's van wit fruit en bloemen (acacia). De smaak is fruitig, rond en aangenaam.

Bekijk het recept digitaal