- Bewaar

- Bewaar
Bladerdeegje van zeevruchten
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de peterselie grof. Doe de mosselen in een kookpot, samen met de witte wijn, het gepelde knoflookteentje en de grof gesneden peterselie. Laat ± 7 min. afgedekt stoven op een hevig vuur. Kruid met peper.
-
Haal de mosselen uit hun schelp en zeef het vocht boven een kom.
-
Klop de eieren met een vork los.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij 4 gelijke cirkels uit het vel bladerdeeg. Zorg ervoor dat ze 1 cm breder zijn dan de ovenschaaltjes.
-
Bereiding:
-
Leg de cirkels bladerdeeg in 4 kleine beboterde ovenschaaltjes. Prik een paar keer in het deeg met een vork.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de diepgevroren inktvisringen en scampi's toe. Bak 3 min.
-
Voeg de mosselen toe en overgiet met het vocht van de mosselen. Neem van het vuur en roer er de losgeklopte eieren en de geraspte parmezaan onder.
-
Verdeel het zeevruchtenmengsel over de 4 ovenschaaltjes en schuif 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal de bladerdeegjes uit de ovenschaaltjes, snij in punten en geef er een dipsausje bij. Of serveer als voorgerecht met een rucolaslaatje.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de peterselie grof. Doe de mosselen in een kookpot, samen met de witte wijn, het gepelde knoflookteentje en de grof gesneden peterselie. Laat ± 7 min. afgedekt stoven op een hevig vuur. Kruid met peper.
-
Haal de mosselen uit hun schelp en zeef het vocht boven een kom.
-
Klop de eieren met een vork los.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Snij 4 gelijke cirkels uit het vel bladerdeeg. Zorg ervoor dat ze 1 cm breder zijn dan de ovenschaaltjes.
-
Bereiding:
-
Leg de cirkels bladerdeeg in 4 kleine beboterde ovenschaaltjes. Prik een paar keer in het deeg met een vork.
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de diepgevroren inktvisringen en scampi's toe. Bak 3 min.
-
Voeg de mosselen toe en overgiet met het vocht van de mosselen. Neem van het vuur en roer er de losgeklopte eieren en de geraspte parmezaan onder.
-
Verdeel het zeevruchtenmengsel over de 4 ovenschaaltjes en schuif 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.
-
Afwerking:
-
Haal de bladerdeegjes uit de ovenschaaltjes, snij in punten en geef er een dipsausje bij. Of serveer als voorgerecht met een rucolaslaatje.