Bladerdeegje van zeevruchten
Bladerdeegje van zeevruchten

Bladerdeegje van zeevruchten

55 min.
Aperitiefhapje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 33.1 g
Koolhydraat 23.2 g
Eiwit 32.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de peterselie grof. Doe de mosselen in een kookpot, samen met de witte wijn, het gepelde knoflookteentje en de grof gesneden peterselie. Laat ± 7 min. afgedekt stoven op een hevig vuur. Kruid met peper.

  3. Haal de mosselen uit hun schelp en zeef het vocht boven een kom.

  4. Klop de eieren met een vork los.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Snij 4 gelijke cirkels uit het vel bladerdeeg. Zorg ervoor dat ze 1 cm breder zijn dan de ovenschaaltjes.

  7. Bereiding:
  8. Leg de cirkels bladerdeeg in 4 kleine beboterde ovenschaaltjes. Prik een paar keer in het deeg met een vork.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de diepgevroren inktvisringen en scampi's toe. Bak 3 min.

  10. Voeg de mosselen toe en overgiet met het vocht van de mosselen. Neem van het vuur en roer er de losgeklopte eieren en de geraspte parmezaan onder.

  11. Verdeel het zeevruchtenmengsel over de 4 ovenschaaltjes en schuif 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Haal de bladerdeegjes uit de ovenschaaltjes, snij in punten en geef er een dipsausje bij. Of serveer als voorgerecht met een rucolaslaatje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de peterselie grof. Doe de mosselen in een kookpot, samen met de witte wijn, het gepelde knoflookteentje en de grof gesneden peterselie. Laat ± 7 min. afgedekt stoven op een hevig vuur. Kruid met peper.

  3. Haal de mosselen uit hun schelp en zeef het vocht boven een kom.

  4. Klop de eieren met een vork los.

  5. Snipper de sjalot fijn.

  6. Snij 4 gelijke cirkels uit het vel bladerdeeg. Zorg ervoor dat ze 1 cm breder zijn dan de ovenschaaltjes.

  7. Bereiding:
  8. Leg de cirkels bladerdeeg in 4 kleine beboterde ovenschaaltjes. Prik een paar keer in het deeg met een vork.

  9. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de fijngesnipperde sjalot glazig. Voeg de diepgevroren inktvisringen en scampi's toe. Bak 3 min.

  10. Voeg de mosselen toe en overgiet met het vocht van de mosselen. Neem van het vuur en roer er de losgeklopte eieren en de geraspte parmezaan onder.

  11. Verdeel het zeevruchtenmengsel over de 4 ovenschaaltjes en schuif 25 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Afwerking:
  13. Haal de bladerdeegjes uit de ovenschaaltjes, snij in punten en geef er een dipsausje bij. Of serveer als voorgerecht met een rucolaslaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 528 kcal
Vet 33.1 g
Koolhydraat 23.2 g
Eiwit 32.9 g

Bekijk het recept digitaal