- Bewaar

- Bewaar
Bladerdeegwafeltjes met appel
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat de rozijnen 15 min. weken in water. Giet af en dep droog.
-
Schil intussen de appel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Meng de appelblokjes met de rozijnen, de kaneel, de amandelschilfers en de vanillesuiker.
-
Rol het bladerdeeg uit en snij elk vel in 4 rechthoeken.
-
Verdeel de appelmengeling over 4 rechthoeken bladerdeeg. Bedek elke rechthoek met een andere rechthoek bladerdeeg. Druk de randen goed aan.
-
Bak elk bladerdeegpakketje 10 min. in een voorverwarmd wafelijzer.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de bladerdeegwafeltjes met de bloemsuiker. Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.
U kan de appel vervangen door een peer, en de amandelschilfers door grofgehakte noten. Geen kids mee aan tafel? Week de rozijnen dan 15 min. in amaretto in plaats van in water. Werk de wafeltjes af met bv. chocoladeschilfers of confituur.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Laat de rozijnen 15 min. weken in water. Giet af en dep droog.
-
Schil intussen de appel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.
-
Bereiding:
-
Meng de appelblokjes met de rozijnen, de kaneel, de amandelschilfers en de vanillesuiker.
-
Rol het bladerdeeg uit en snij elk vel in 4 rechthoeken.
-
Verdeel de appelmengeling over 4 rechthoeken bladerdeeg. Bedek elke rechthoek met een andere rechthoek bladerdeeg. Druk de randen goed aan.
-
Bak elk bladerdeegpakketje 10 min. in een voorverwarmd wafelijzer.
-
Afwerking:
-
Bestrooi de bladerdeegwafeltjes met de bloemsuiker. Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.
U kan de appel vervangen door een peer, en de amandelschilfers door grofgehakte noten. Geen kids mee aan tafel? Week de rozijnen dan 15 min. in amaretto in plaats van in water. Werk de wafeltjes af met bv. chocoladeschilfers of confituur.