Bladerdeegwafeltjes met appel
Bladerdeegwafeltjes met appel

Bladerdeegwafeltjes met appel

Tussendoortje
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 58 g
Eiwit 7.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Laat de rozijnen 15 min. weken in water. Giet af en dep droog.

  4. Schil intussen de appel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Meng de appelblokjes met de rozijnen, de kaneel, de amandelschilfers en de vanillesuiker.

  7. Rol het bladerdeeg uit en snij elk vel in 4 rechthoeken.

  8. Verdeel de appelmengeling over 4 rechthoeken bladerdeeg. Bedek elke rechthoek met een andere rechthoek bladerdeeg. Druk de randen goed aan.

  9. Bak elk bladerdeegpakketje 10 min. in een voorverwarmd wafelijzer.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de bladerdeegwafeltjes met de bloemsuiker. Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.

Tip

U kan de appel vervangen door een peer, en de amandelschilfers door grofgehakte noten. Geen kids mee aan tafel? Week de rozijnen dan 15 min. in amaretto in plaats van in water. Werk de wafeltjes af met bv. chocoladeschilfers of confituur.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)

  3. Laat de rozijnen 15 min. weken in water. Giet af en dep droog.

  4. Schil intussen de appel en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

  5. Bereiding:
  6. Meng de appelblokjes met de rozijnen, de kaneel, de amandelschilfers en de vanillesuiker.

  7. Rol het bladerdeeg uit en snij elk vel in 4 rechthoeken.

  8. Verdeel de appelmengeling over 4 rechthoeken bladerdeeg. Bedek elke rechthoek met een andere rechthoek bladerdeeg. Druk de randen goed aan.

  9. Bak elk bladerdeegpakketje 10 min. in een voorverwarmd wafelijzer.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi de bladerdeegwafeltjes met de bloemsuiker. Geef er eventueel een bolletje vanille-ijs bij.

Tip

U kan de appel vervangen door een peer, en de amandelschilfers door grofgehakte noten. Geen kids mee aan tafel? Week de rozijnen dan 15 min. in amaretto in plaats van in water. Werk de wafeltjes af met bv. chocoladeschilfers of confituur.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 523 kcal
Vet 29.2 g
Koolhydraat 58 g
Eiwit 7.1 g

Bekijk het recept digitaal