Blini's met spekjeskaas en tomatensalsa
Blini's met spekjeskaas en tomatensalsa

Blini's met spekjeskaas en tomatensalsa

Aperitiefhapje
20 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 63 kcal
Vet 4.2 g
Koolhydraat 4.4 g
Eiwit 1.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Scheid het eiwit van het eigeel. Meng de bloem met wat zout, het bakpoeder, de melk en het eigeel tot een glad beslag. Klop het eiwit goed stijf en schep voorzichtig onder het beslag.

  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak telkens 1 koffiel. beslag tot goudbruine pannenkoekjes. Laat de blini's afkoelen.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm en oregano en snipper de sjalot fijn. Snij de kerstomaten in 6 partjes en verwijder de pitjes. Meng met de sjalot, de tijm en oregano (hou enkele oreganoblaadjes opzij), de rodewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Bestrijk de blini's met de verse kaas. Leg er de tomatensalsa op en werk af met grof zeezout en een oreganoblaadje.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Scheid het eiwit van het eigeel. Meng de bloem met wat zout, het bakpoeder, de melk en het eigeel tot een glad beslag. Klop het eiwit goed stijf en schep voorzichtig onder het beslag.

  3. Verhit de olijfolie in een pan en bak telkens 1 koffiel. beslag tot goudbruine pannenkoekjes. Laat de blini's afkoelen.

  4. Rits de blaadjes van de takjes tijm en oregano en snipper de sjalot fijn. Snij de kerstomaten in 6 partjes en verwijder de pitjes. Meng met de sjalot, de tijm en oregano (hou enkele oreganoblaadjes opzij), de rodewijnazijn en de extra vierge olijfolie. Kruid met zwarte peper en zout.

  5. Bestrijk de blini's met de verse kaas. Leg er de tomatensalsa op en werk af met grof zeezout en een oreganoblaadje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 63 kcal
Vet 4.2 g
Koolhydraat 4.4 g
Eiwit 1.8 g

Bekijk het recept digitaal