Bloemkool in bechamelsaus
Bloemkool in bechamelsaus

Bloemkool in bechamelsaus

20 min.
Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 1230 kj
Energie 294 kcal
Vet 17.7 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 20.5 g
Suiker 12 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 10.4 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Groente, fruit, noten en oliën 46.5 %
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  3. Bereiding:
  4. Breng de bloemkoolroosjes aan de kook in een kookpot met lichtgezouten water. Kook beetgaar in ± 15 min. (of stoom de roosjes in een stoommandje of -bloempje).

  5. Maak ondertussen de saus: smelt de boter in een kookpot. Roer er de bloem door en laat even bakken. Leng geleidelijk al roerend aan met de melk, tot de saus bindt. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Meng de bloemkoolroosjes onder de bechamelsaus en serveer.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Verdeel de bloemkool in roosjes.

  3. Bereiding:
  4. Breng de bloemkoolroosjes aan de kook in een kookpot met lichtgezouten water. Kook beetgaar in ± 15 min. (of stoom de roosjes in een stoommandje of -bloempje).

  5. Maak ondertussen de saus: smelt de boter in een kookpot. Roer er de bloem door en laat even bakken. Leng geleidelijk al roerend aan met de melk, tot de saus bindt. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.

  6. Afwerking:
  7. Meng de bloemkoolroosjes onder de bechamelsaus en serveer.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 1230 kj
Energie 294 kcal
Vet 17.7 g
Verzadigd vet 10.7 g
Koolhydraat 20.5 g
Suiker 12 g
Vezel 4.9 g
Eiwit 10.4 g
Zout 0.2 g
natrium 0.1 g
Groente, fruit, noten en oliën 46.5 %

Bekijk het recept digitaal