- Bewaar

- Bewaar
Bloemkool in bechamelsaus
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Bereiding:
-
Breng de bloemkoolroosjes aan de kook in een kookpot met lichtgezouten water. Kook beetgaar in ± 15 min. (of stoom de roosjes in een stoommandje of -bloempje).
-
Maak ondertussen de saus: smelt de boter in een kookpot. Roer er de bloem door en laat even bakken. Leng geleidelijk al roerend aan met de melk, tot de saus bindt. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Meng de bloemkoolroosjes onder de bechamelsaus en serveer.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Verdeel de bloemkool in roosjes.
-
Bereiding:
-
Breng de bloemkoolroosjes aan de kook in een kookpot met lichtgezouten water. Kook beetgaar in ± 15 min. (of stoom de roosjes in een stoommandje of -bloempje).
-
Maak ondertussen de saus: smelt de boter in een kookpot. Roer er de bloem door en laat even bakken. Leng geleidelijk al roerend aan met de melk, tot de saus bindt. Kruid goed met nootmuskaat, peper en zout.
-
Afwerking:
-
Meng de bloemkoolroosjes onder de bechamelsaus en serveer.