- Bewaar

- Bewaar
Bont aardappelslaatje met kruidendressing
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Snij de peultjes schuin in 2 en snipper de lente-uitjes fijn. Leg ze in de hete groentebouillon en laat 25 min. trekken. Giet daarna af.
-
Boen intussen de aardappelen goed schoon en kook ze ± 20 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in schijfjes.
-
Snij intussen de radijzen in schijfjes en de ongeschilde komkommer in blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in smalle repen.
-
Snipper het bieslook en de peterselie fijn. Meng met de zure room, de mosterd en de wittewijnazijn. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Meng alle groenten voorzichtig onder de aardappelschijfjes. Roer er daarna de dressing onder.
- Deze aardappelsalade kan u volledig vooraf klaarmaken. Makkelijk voor grote groepen! - Vervang de zure room door mayonaise.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Bereiding:
-
Snij de peultjes schuin in 2 en snipper de lente-uitjes fijn. Leg ze in de hete groentebouillon en laat 25 min. trekken. Giet daarna af.
-
Boen intussen de aardappelen goed schoon en kook ze ± 20 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in schijfjes.
-
Snij intussen de radijzen in schijfjes en de ongeschilde komkommer in blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in smalle repen.
-
Snipper het bieslook en de peterselie fijn. Meng met de zure room, de mosterd en de wittewijnazijn. Kruid naar smaak met peper en zout.
-
Meng alle groenten voorzichtig onder de aardappelschijfjes. Roer er daarna de dressing onder.
- Deze aardappelsalade kan u volledig vooraf klaarmaken. Makkelijk voor grote groepen! - Vervang de zure room door mayonaise.