Bont aardappelslaatje met kruidendressing
Bont aardappelslaatje met kruidendressing

Bont aardappelslaatje met kruidendressing

Bijgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 11.1 g
Koolhydraat 47.3 g
Eiwit 9.3 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij de peultjes schuin in 2 en snipper de lente-uitjes fijn. Leg ze in de hete groentebouillon en laat 25 min. trekken. Giet daarna af.

  4. Boen intussen de aardappelen goed schoon en kook ze ± 20 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in schijfjes.

  5. Snij intussen de radijzen in schijfjes en de ongeschilde komkommer in blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in smalle repen.

  6. Snipper het bieslook en de peterselie fijn. Meng met de zure room, de mosterd en de wittewijnazijn. Kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Meng alle groenten voorzichtig onder de aardappelschijfjes. Roer er daarna de dressing onder.

Tip

- Deze aardappelsalade kan u volledig vooraf klaarmaken. Makkelijk voor grote groepen! - Vervang de zure room door mayonaise.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Bereiding:
  3. Snij de peultjes schuin in 2 en snipper de lente-uitjes fijn. Leg ze in de hete groentebouillon en laat 25 min. trekken. Giet daarna af.

  4. Boen intussen de aardappelen goed schoon en kook ze ± 20 min. gaar in de schil in lichtgezouten water. Giet af en laat afkoelen. Pel ze en snij in schijfjes.

  5. Snij intussen de radijzen in schijfjes en de ongeschilde komkommer in blokjes. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in smalle repen.

  6. Snipper het bieslook en de peterselie fijn. Meng met de zure room, de mosterd en de wittewijnazijn. Kruid naar smaak met peper en zout.

  7. Meng alle groenten voorzichtig onder de aardappelschijfjes. Roer er daarna de dressing onder.

Tip

- Deze aardappelsalade kan u volledig vooraf klaarmaken. Makkelijk voor grote groepen! - Vervang de zure room door mayonaise.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 328 kcal
Vet 11.1 g
Koolhydraat 47.3 g
Eiwit 9.3 g

Bekijk het recept digitaal