Bouneschlupp

Bouneschlupp

1 u.
Soep
5 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 826 kcal
Vet 59.5 g
Verzadigd vet 24 g
Koolhydraat 46.1 g
Suiker 4.3 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 35.2 g
Zout 4.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de selder in stukjes.

  4. Snij de wortelen in grove stukken.

  5. Snij de prinsessenbonen in 3 stukken.

  6. Schil de aardappelen en snij grote aardappelen in grove stukken.

  7. Snipper de sjalotten fijn.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de sjalotten glazig.

  10. Voeg de spekblokjes toe en roerbak enkele min.

  11. Voeg de selder, de wortelen, de boontjes en de aardappelen toe en roerbak even.

  12. Giet er de kalfsfond over, dek af en laat 30 à 40 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg halverwege de rookworsten toe.

  13. Haal de worsten uit de soep en snij in stukjes.

  14. Mix de soep kort (er mogen nog stukjes in zitten). Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en verdeel er de stukken worst over.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Snij de selder in stukjes.

  4. Snij de wortelen in grove stukken.

  5. Snij de prinsessenbonen in 3 stukken.

  6. Schil de aardappelen en snij grote aardappelen in grove stukken.

  7. Snipper de sjalotten fijn.

  8. Bereiding:
  9. Smelt de boter in een grote kookpot en bak de sjalotten glazig.

  10. Voeg de spekblokjes toe en roerbak enkele min.

  11. Voeg de selder, de wortelen, de boontjes en de aardappelen toe en roerbak even.

  12. Giet er de kalfsfond over, dek af en laat 30 à 40 min. sudderen op een zacht vuur. Voeg halverwege de rookworsten toe.

  13. Haal de worsten uit de soep en snij in stukjes.

  14. Mix de soep kort (er mogen nog stukjes in zitten). Kruid met zwarte peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Verdeel de soep over diepe borden of kommen en verdeel er de stukken worst over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 826 kcal
Vet 59.5 g
Verzadigd vet 24 g
Koolhydraat 46.1 g
Suiker 4.3 g
Vezel 8.2 g
Eiwit 35.2 g
Zout 4.8 g

Bekijk het recept digitaal