Brazades en gevulde paprika met tomatenrijst
Brazades en gevulde paprika met tomatenrijst

Brazades en gevulde paprika met tomatenrijst

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 373 kcal
Vet 9.9 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 30.5 g
Suiker 5.5 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 39 g
Zout 2.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken
  3. Snipper het knoflook en de lente-uitjes heel fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de lente-uitjes 1 min. Voeg de rijst toe en overgiet met 3 dl water. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 10 min. garen. Roer er daarna de tomatenblokjes onder. Kruid met peper en zout.

  5. Snij intussen bovenaan een klein hoedje van de puntpaprika's en verwijder de pitjes voorzichtig met een scherp mes.

  6. Vul de zoete puntpaprika's met de rijstmengeling en leg er het hoedje op. Steek een brochettestokje door het hoedje in de puntpaprika's (zo kan u ze straks makkelijk omdraaien).

  7. Bereiding op de barbecue
  8. Gril de gevulde paprika's ± 15 min. in het midden van een matig warme barbecue. Draai ze tussendoor om zodat ze aan alle kanten kleuren.

  9. Bak ondertussen de brazades op de barbecue.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Bereiding in de keuken
  3. Snipper het knoflook en de lente-uitjes heel fijn. Snij de tomaten in kleine blokjes.

  4. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak het knoflook en de lente-uitjes 1 min. Voeg de rijst toe en overgiet met 3 dl water. Verkruimel er het halve bouillonblokje over en laat 10 min. garen. Roer er daarna de tomatenblokjes onder. Kruid met peper en zout.

  5. Snij intussen bovenaan een klein hoedje van de puntpaprika's en verwijder de pitjes voorzichtig met een scherp mes.

  6. Vul de zoete puntpaprika's met de rijstmengeling en leg er het hoedje op. Steek een brochettestokje door het hoedje in de puntpaprika's (zo kan u ze straks makkelijk omdraaien).

  7. Bereiding op de barbecue
  8. Gril de gevulde paprika's ± 15 min. in het midden van een matig warme barbecue. Draai ze tussendoor om zodat ze aan alle kanten kleuren.

  9. Bak ondertussen de brazades op de barbecue.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 373 kcal
Vet 9.9 g
Verzadigd vet 2.5 g
Koolhydraat 30.5 g
Suiker 5.5 g
Vezel 2.6 g
Eiwit 39 g
Zout 2.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Blond Blond abdijbier Wijn La Petite Muraille rosé A.O.P. Corbières Le Champ des Murailles

Bekijk het recept digitaal