Bruschetta met zachte geitenkaas
Bruschetta met zachte geitenkaas

Bruschetta met zachte geitenkaas

30 min.
Aperitiefhapje
12 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 4.3 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak een voorgebakken stokbroodje af in de voorverwarmde oven en laat afkoelen. Snij het in 12 gelijke sneetjes.

  3. Rooster ondertussen 3 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij 2 pruimtomaten (prunella) in 12 schijfjes en snij 100 g Damse Mokke geitenkaas in 12 sneetjes.

  5. Leg op elk sneetje brood een schijfje tomaat, wat geroosterde pijnboompitten en een sneetje kaas.

  6. Bestrooi met wat gedroogde tijm en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas lichtjes gesmolten is.

  7. Werk af met een streepje balsamicocrème.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bak een voorgebakken stokbroodje af in de voorverwarmde oven en laat afkoelen. Snij het in 12 gelijke sneetjes.

  3. Rooster ondertussen 3 eetl. pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  4. Snij 2 pruimtomaten (prunella) in 12 schijfjes en snij 100 g Damse Mokke geitenkaas in 12 sneetjes.

  5. Leg op elk sneetje brood een schijfje tomaat, wat geroosterde pijnboompitten en een sneetje kaas.

  6. Bestrooi met wat gedroogde tijm en zet ± 10 min. in de voorverwarmde oven tot de kaas lichtjes gesmolten is.

  7. Werk af met een streepje balsamicocrème.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 82 kcal
Vet 4.3 g
Koolhydraat 6.8 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal