Caesarsalade
Caesarsalade

Caesarsalade

25 min.
Lunch
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Energie 2105 kj
Vet 35 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 7 g
Suiker 1.7 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 38.7 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Bestrijk de kipfilets met 2/5 van de olijfolie en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Verhit een grillpan en bak de kipfilets 8 à 10 min. Snij erna in plakken.

  3. Kook intussen de eieren 8 min. hard. Laat afkoelen, pel ze en snij in 4.

  4. Snij de korsten van het brood en snij het kruim in blokjes van 2 cm. Verhit 1/5 van de olijfolie in een pan en bak in enkele minuten goudbruin. Haal de croutons uit de pan en zet apart.

  5. Bak in dezelfde pan de spekreepjes krokant zonder vetstof.

  6. Maak intussen de vinaigrette: meng de rest van de olijfolie met de wittewijnazijn en de mayonaise. Kruid goed met peper en zout.

  7. Snij de slaharten in dunne repen, de augurken in kleine blokjes en maak met een dunschiller grove schilfers van de parmezaan. Meng in een kom goed door elkaar.

  8. Doe de salade in een serveerschaal en verdeel er de spekreepjes, de croutons, de partjes ei en de plakken kipfilet over. Besprenkel met een beetje vinaigrette. Serveer de rest van de vinaigrette apart.

Tip

Voeg eventueel enkele ansjovisreepjes toe aan de salade.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 25 min.
  2. Bestrijk de kipfilets met 2/5 van de olijfolie en kruid met de Provençaalse kruiden, peper en zout. Verhit een grillpan en bak de kipfilets 8 à 10 min. Snij erna in plakken.

  3. Kook intussen de eieren 8 min. hard. Laat afkoelen, pel ze en snij in 4.

  4. Snij de korsten van het brood en snij het kruim in blokjes van 2 cm. Verhit 1/5 van de olijfolie in een pan en bak in enkele minuten goudbruin. Haal de croutons uit de pan en zet apart.

  5. Bak in dezelfde pan de spekreepjes krokant zonder vetstof.

  6. Maak intussen de vinaigrette: meng de rest van de olijfolie met de wittewijnazijn en de mayonaise. Kruid goed met peper en zout.

  7. Snij de slaharten in dunne repen, de augurken in kleine blokjes en maak met een dunschiller grove schilfers van de parmezaan. Meng in een kom goed door elkaar.

  8. Doe de salade in een serveerschaal en verdeel er de spekreepjes, de croutons, de partjes ei en de plakken kipfilet over. Besprenkel met een beetje vinaigrette. Serveer de rest van de vinaigrette apart.

Tip

Voeg eventueel enkele ansjovisreepjes toe aan de salade.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 503 kcal
Energie 2105 kj
Vet 35 g
Verzadigd vet 9 g
Koolhydraat 7 g
Suiker 1.7 g
Vezel 2.8 g
Eiwit 38.7 g
Zout 1.5 g
natrium 0.6 g

Bekijk het recept digitaal