- Bewaar

- Bewaar
Carpaccio van raap en rode biet met duo van pastei
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Blauw Trappistenbier Wijn Adobe Carmenère Reserva Emiliana D.O. Colchagua Valley Chili
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij de raap en de rode biet in 16 flinterdunne schijven. Schik van elk 4 schijfjes dakpansgewijs op de borden.
-
Snipper de peterselie heel fijn en meng onder de olijfolie en de sherryazijn. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel er de schijfjes raap en rode biet mee.
-
Snij de sneetjes pastei diagonaal in 2. Schik telkens 2 soorten pastei naast de carpaccio van rode biet en raap.
-
Snij de appel in 4 en dan in blokjes van 1/2 cm. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Schik de blokjes naast de carpaccio.
- Serveer met een stukje brood. - Liefhebbers maken wat konfijt van appel en ui om er bij te serveren: snipper 2 uien fijn en snij 1 geschilde jonagoldappel in kleine blokjes. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de uien toe. Kruid met 1 koffiel. tijm en een laurierblaadje en laat 10 min. zacht stoven (zonder te laten kleuren). Voeg de appelblokjes en 1 eetl. rietsuiker toe en overgiet met 1 eetl. witte balsamicoazijn en 1 dl droge witte wijn. Laat nog 10 min. zachtjes verder garen. Verwijder het laurierblaadje.
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Blauw Trappistenbier Wijn Adobe Carmenère Reserva Emiliana D.O. Colchagua Valley Chili
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Snij de raap en de rode biet in 16 flinterdunne schijven. Schik van elk 4 schijfjes dakpansgewijs op de borden.
-
Snipper de peterselie heel fijn en meng onder de olijfolie en de sherryazijn. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel er de schijfjes raap en rode biet mee.
-
Snij de sneetjes pastei diagonaal in 2. Schik telkens 2 soorten pastei naast de carpaccio van rode biet en raap.
-
Snij de appel in 4 en dan in blokjes van 1/2 cm. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Schik de blokjes naast de carpaccio.
- Serveer met een stukje brood. - Liefhebbers maken wat konfijt van appel en ui om er bij te serveren: snipper 2 uien fijn en snij 1 geschilde jonagoldappel in kleine blokjes. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de uien toe. Kruid met 1 koffiel. tijm en een laurierblaadje en laat 10 min. zacht stoven (zonder te laten kleuren). Voeg de appelblokjes en 1 eetl. rietsuiker toe en overgiet met 1 eetl. witte balsamicoazijn en 1 dl droge witte wijn. Laat nog 10 min. zachtjes verder garen. Verwijder het laurierblaadje.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Chimay Blauw Trappistenbier Wijn Adobe Carmenère Reserva Emiliana D.O. Colchagua Valley Chili