Carpaccio van raap en rode biet met duo van pastei
Carpaccio van raap en rode biet met duo van pastei

Carpaccio van raap en rode biet met duo van pastei

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 351 kcal
Vet 27 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 18.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de raap en de rode biet in 16 flinterdunne schijven. Schik van elk 4 schijfjes dakpansgewijs op de borden.

  3. Snipper de peterselie heel fijn en meng onder de olijfolie en de sherryazijn. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel er de schijfjes raap en rode biet mee.

  4. Snij de sneetjes pastei diagonaal in 2. Schik telkens 2 soorten pastei naast de carpaccio van rode biet en raap.

  5. Snij de appel in 4 en dan in blokjes van 1/2 cm. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Schik de blokjes naast de carpaccio.

Tip

- Serveer met een stukje brood. - Liefhebbers maken wat konfijt van appel en ui om er bij te serveren: snipper 2 uien fijn en snij 1 geschilde jonagoldappel in kleine blokjes. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de uien toe. Kruid met 1 koffiel. tijm en een laurierblaadje en laat 10 min. zacht stoven (zonder te laten kleuren). Voeg de appelblokjes en 1 eetl. rietsuiker toe en overgiet met 1 eetl. witte balsamicoazijn en 1 dl droge witte wijn. Laat nog 10 min. zachtjes verder garen. Verwijder het laurierblaadje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Snij de raap en de rode biet in 16 flinterdunne schijven. Schik van elk 4 schijfjes dakpansgewijs op de borden.

  3. Snipper de peterselie heel fijn en meng onder de olijfolie en de sherryazijn. Breng op smaak met peper en zout. Besprenkel er de schijfjes raap en rode biet mee.

  4. Snij de sneetjes pastei diagonaal in 2. Schik telkens 2 soorten pastei naast de carpaccio van rode biet en raap.

  5. Snij de appel in 4 en dan in blokjes van 1/2 cm. Besprenkel met het citroensap en breng op smaak met peper en zout. Schik de blokjes naast de carpaccio.

Tip

- Serveer met een stukje brood. - Liefhebbers maken wat konfijt van appel en ui om er bij te serveren: snipper 2 uien fijn en snij 1 geschilde jonagoldappel in kleine blokjes. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en voeg de uien toe. Kruid met 1 koffiel. tijm en een laurierblaadje en laat 10 min. zacht stoven (zonder te laten kleuren). Voeg de appelblokjes en 1 eetl. rietsuiker toe en overgiet met 1 eetl. witte balsamicoazijn en 1 dl droge witte wijn. Laat nog 10 min. zachtjes verder garen. Verwijder het laurierblaadje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 351 kcal
Vet 27 g
Koolhydraat 7.2 g
Eiwit 18.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Chimay Blauw Trappistenbier Wijn Adobe Carmenère Reserva Emiliana D.O. Colchagua Valley Chili

Bekijk het recept digitaal