Carpaccio van tomaat met garnaal-avocadosalsa

Carpaccio van tomaat met garnaal-avocadosalsa

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 578 kcal
Vet 20.6 g
Koolhydraat 74.1 g
Eiwit 22.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de diepvriesgarnalen oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1/2 cm. Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Schil de avocado en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de tomaten in flinterdunne schijfjes.

  7. Hak de platte peterselie grof en snipper het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Meng de avocado- en aardappelblokjes onder de grijze garnalen.

  10. Meng de grofgehakte platte peterselie onder de rucola.

  11. Meng de zure room met de sherryazijn, het fijngesnipperde bieslook en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schik de schijfjes tomaat op de borden. Leg in het midden wat rucola en daarop de garnaalavocadosalsa. Lepel er een toefje zure room op en werk af met de luzernekiemen, wat grof zeezout en peper.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 20 min.)

  3. Laat de diepvriesgarnalen oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Schil de aardappelen en snij in blokjes van 1/2 cm. Kook 10 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  5. Schil de avocado en snij het vruchtvlees in blokjes van 1/2 cm.

  6. Snij de tomaten in flinterdunne schijfjes.

  7. Hak de platte peterselie grof en snipper het bieslook fijn.

  8. Bereiding:
  9. Meng de avocado- en aardappelblokjes onder de grijze garnalen.

  10. Meng de grofgehakte platte peterselie onder de rucola.

  11. Meng de zure room met de sherryazijn, het fijngesnipperde bieslook en kruid met peper en zout.

  12. Afwerking:
  13. Schik de schijfjes tomaat op de borden. Leg in het midden wat rucola en daarop de garnaalavocadosalsa. Lepel er een toefje zure room op en werk af met de luzernekiemen, wat grof zeezout en peper.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 578 kcal
Vet 20.6 g
Koolhydraat 74.1 g
Eiwit 22.7 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hoegaarden Witbier Wijn Luberon A.O.P. Les Hauts Rocs

Bekijk het recept digitaal