Cashew-cheesecake met noten en minneola
Cashew-cheesecake met noten en minneola

Cashew-cheesecake met noten en minneola

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kcal
Vet 49.1 g
Verzadigd vet 22.9 g
Koolhydraat 30.3 g
Suiker 22.6 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 10.4 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien (12 u. weken)
  3. Laat de cashewnoten minstens 12 u. weken in water.

  4. Op het moment zelf (15 min.)
  5. Giet de cashewnoten af en spoel onder koud water.

  6. Rasp de chocolade in schilfers.

  7. Spoel de minneola's onder heet water en dep goed droog. Rasp de schil van de minneola's en pers ze.

  8. Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 20 cm) met bakpapier en sluit de springvorm.

  9. Bereiding:
  10. Snij de dadels in stukjes. Mix samen met de pecannoten, de amandelnoten en het kokospoeder met de staafmixer tot een plakkerige, grove structuur.

  11. Verdeel het notendeeg over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet minstens 30 min. in de koelkast.

  12. Mix intussen de cashewnoten tot een egale massa. Voeg de kokosolie, het minneolasap, het citroensap, 1/4 van de minneolazeste en de agavesiroop toe. Meng tot een gladde massa.

  13. Haal de taartbodem uit de koelkast. Schep er het cashewnotenmengsel in en strijk glad.

  14. Verdeel de rest van de minneolazeste over de taart en bestrooi met de chocoladeschilfers. Zet minstens 4 u. in de koelkast.

  15. Afwerking:
  16. Als u de taart 1 u. in de diepvries zet, is ze nog sneller klaar.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. De dag voordien (12 u. weken)
  3. Laat de cashewnoten minstens 12 u. weken in water.

  4. Op het moment zelf (15 min.)
  5. Giet de cashewnoten af en spoel onder koud water.

  6. Rasp de chocolade in schilfers.

  7. Spoel de minneola's onder heet water en dep goed droog. Rasp de schil van de minneola's en pers ze.

  8. Bekleed de bodem van een springvorm (Ø 20 cm) met bakpapier en sluit de springvorm.

  9. Bereiding:
  10. Snij de dadels in stukjes. Mix samen met de pecannoten, de amandelnoten en het kokospoeder met de staafmixer tot een plakkerige, grove structuur.

  11. Verdeel het notendeeg over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet minstens 30 min. in de koelkast.

  12. Mix intussen de cashewnoten tot een egale massa. Voeg de kokosolie, het minneolasap, het citroensap, 1/4 van de minneolazeste en de agavesiroop toe. Meng tot een gladde massa.

  13. Haal de taartbodem uit de koelkast. Schep er het cashewnotenmengsel in en strijk glad.

  14. Verdeel de rest van de minneolazeste over de taart en bestrooi met de chocoladeschilfers. Zet minstens 4 u. in de koelkast.

  15. Afwerking:
  16. Als u de taart 1 u. in de diepvries zet, is ze nog sneller klaar.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 616 kcal
Vet 49.1 g
Verzadigd vet 22.9 g
Koolhydraat 30.3 g
Suiker 22.6 g
Vezel 4.6 g
Eiwit 10.4 g
Zout 0 g

Bekijk het recept digitaal