Cataplana met zeevruchten
Cataplana met zeevruchten

Cataplana met zeevruchten

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 12.1 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 23.7 g
Zout 4.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de uien in fijne halvemaantjes.

  5. Pers het knoflook.

  6. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper de rest fijn.

  7. Snij de citroen in 4 partjes.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Besprenkel het Turkse brood met water en zet in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een hoge pan (cataplana of wok) en bak de uien, het knoflook en het rode pepertje 2 à 3 min. op een acht vuur.

  12. Bevochtig met de witte wijn en laat volledig inkoken.

  13. Voeg de diepgevroren mediterrane groenten, de tomatenpuree en het laurierblaadje toe. Verkruimel er het buillonblokje over en kruid met het paprikapoeder. Giet er 1 dl water bij, roer en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  14. Voeg de laatste 10 min. de scampi's toe. Voeg na 5 min. de diepgevroren schelpdierensaus toe en dek af. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met het Turkse brood en een partje citroen.

Tip

Deze Portugese specialiteit van de Algarve, met vis, zeevruchten of vlees, wordt rijkelijk geserveerd met groenten en kruiden. Het gerecht wordt traag gegaard in een cataplana. Dat is een metalen pan met deksel, waarin het eten gestoomd wordt.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (ontdooitijd + 10 min.)

  3. Laat de scampi's oppervlakkig ontdooien en dep droog.

  4. Snij de uien in fijne halvemaantjes.

  5. Pers het knoflook.

  6. Verwijder de pitjes uit het rode pepertje en snipper de rest fijn.

  7. Snij de citroen in 4 partjes.

  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Bereiding:
  10. Besprenkel het Turkse brood met water en zet in de voorverwarmde oven (baktijd: zie verpakking). Haal uit de oven en laat afkoelen.

  11. Verhit intussen de olijfolie in een hoge pan (cataplana of wok) en bak de uien, het knoflook en het rode pepertje 2 à 3 min. op een acht vuur.

  12. Bevochtig met de witte wijn en laat volledig inkoken.

  13. Voeg de diepgevroren mediterrane groenten, de tomatenpuree en het laurierblaadje toe. Verkruimel er het buillonblokje over en kruid met het paprikapoeder. Giet er 1 dl water bij, roer en laat 15 min. sudderen op een zacht vuur.

  14. Voeg de laatste 10 min. de scampi's toe. Voeg na 5 min. de diepgevroren schelpdierensaus toe en dek af. Kruid met peper en zout.

  15. Afwerking:
  16. Serveer met het Turkse brood en een partje citroen.

Tip

Deze Portugese specialiteit van de Algarve, met vis, zeevruchten of vlees, wordt rijkelijk geserveerd met groenten en kruiden. Het gerecht wordt traag gegaard in een cataplana. Dat is een metalen pan met deksel, waarin het eten gestoomd wordt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 15 g
Verzadigd vet 2.4 g
Koolhydraat 57.7 g
Suiker 12.1 g
Vezel 6.1 g
Eiwit 23.7 g
Zout 4.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Parasol Rosé A.O.P. Languedoc

Bekijk het recept digitaal