Charlotte met advocaat en ananas
Charlotte met advocaat en ananas

Charlotte met advocaat en ananas

1 u. 30 min.
Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 9.7 g
Koolhydraat 56.8 g
Eiwit 10.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uitgelekte ananasschijven in zeer kleine stukjes. Bewaar het sap.

  3. Bereiding:
  4. Bekleed de bodem en de rand van een springvorm (Ø 20 cm) met de madeirakoekjes. Om de koekjes makkelijk rechtop te houden, smeert u de rand lichtjes in met suikerstroop (4 eetl. suiker oplossen in 1 dl kokend water).

  5. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water.

  6. Meng 250 g magere verse kaas met 125 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 dl advocaat en de stukjes ananas.

  7. Verwarm het ananassap. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze erin op. Voeg toe aan het kaas-advocaatmengsel.

  8. Sla 3 eiwitten tot zeer stevige sneeuw en meng onder het kaas-advocaatmengsel. Klop ook 2 dl slagroom zeer stijf en roer het er voorzichtig bij. Tot slot schept u het mengsel in de springvorm met de koekjes. Zet in de koelkast tot de volgende dag.

  9. Afwerking:
  10. Maak indien nodig de rand van de charlotte los met een mes en neem de springvorm weg. Versier uw charlotte met schijfjes kiwi en halve druifjes. Snij voor het opdienen de taart in punten.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de uitgelekte ananasschijven in zeer kleine stukjes. Bewaar het sap.

  3. Bereiding:
  4. Bekleed de bodem en de rand van een springvorm (Ø 20 cm) met de madeirakoekjes. Om de koekjes makkelijk rechtop te houden, smeert u de rand lichtjes in met suikerstroop (4 eetl. suiker oplossen in 1 dl kokend water).

  5. Week de gelatineblaadjes in een kom koud water.

  6. Meng 250 g magere verse kaas met 125 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 2 dl advocaat en de stukjes ananas.

  7. Verwarm het ananassap. Knijp de gelatineblaadjes uit en los ze erin op. Voeg toe aan het kaas-advocaatmengsel.

  8. Sla 3 eiwitten tot zeer stevige sneeuw en meng onder het kaas-advocaatmengsel. Klop ook 2 dl slagroom zeer stijf en roer het er voorzichtig bij. Tot slot schept u het mengsel in de springvorm met de koekjes. Zet in de koelkast tot de volgende dag.

  9. Afwerking:
  10. Maak indien nodig de rand van de charlotte los met een mes en neem de springvorm weg. Versier uw charlotte met schijfjes kiwi en halve druifjes. Snij voor het opdienen de taart in punten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 380 kcal
Vet 9.7 g
Koolhydraat 56.8 g
Eiwit 10.1 g

Bekijk het recept digitaal