Chateaubriand met wilde rijst en groentjes
Chateaubriand met wilde rijst en groentjes

Chateaubriand met wilde rijst en groentjes

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 8.6 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 58.1 g
Suiker 5.4 g
Vezel 8 g
Eiwit 47.9 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en snij in schijfjes.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Snipper de lente-ui fijn.

  5. Pers het knoflook.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 6 min. de wortelschijfjes toe. Voeg na 2 min. de broccoliroosjes toe en laat onafgedekt koken. Giet af.

  8. Verhit de rijstazijn in een wokpan en bak het knoflook 1 min. Voeg de helft van de lente-ui toe en roerbak samen met de sojascheuten 4 min. Voeg de sojasaus en de ketchup toe en kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Roer goed.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de chateaubriand 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Bak verder naar smaak. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  10. Voeg de broccoli en de wortelen toe aan de wokpan en laat nog even verder bakken.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in sneetjes. Verdeel de rijst over de borden en verdeel er de groenten over. Bestrooi met de lente-ui en serveer met de sneetjes chateaubriand.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Schil de wortelen en snij in schijfjes.

  3. Verdeel de broccoli in roosjes.

  4. Snipper de lente-ui fijn.

  5. Pers het knoflook.

  6. Bereiding:
  7. Kook de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Voeg de laatste 6 min. de wortelschijfjes toe. Voeg na 2 min. de broccoliroosjes toe en laat onafgedekt koken. Giet af.

  8. Verhit de rijstazijn in een wokpan en bak het knoflook 1 min. Voeg de helft van de lente-ui toe en roerbak samen met de sojascheuten 4 min. Voeg de sojasaus en de ketchup toe en kruid met paprikapoeder en cayennepeper. Roer goed.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de chateaubriand 2 min. aan elke kant goudbruin. Kruid met peper en zout. Bak verder naar smaak. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.

  10. Voeg de broccoli en de wortelen toe aan de wokpan en laat nog even verder bakken.

  11. Afwerking:
  12. Snij het vlees in sneetjes. Verdeel de rijst over de borden en verdeel er de groenten over. Bestrooi met de lente-ui en serveer met de sneetjes chateaubriand.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 517 kcal
Vet 8.6 g
Verzadigd vet 3.7 g
Koolhydraat 58.1 g
Suiker 5.4 g
Vezel 8 g
Eiwit 47.9 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Sterk donker bier Wijn Château La Croix de Guillot A.O.P. Blaye - Côtes de Bordeaux

Bekijk het recept digitaal