Cheesecake in a jar
Cheesecake in a jar

Cheesecake in a jar

Dessert
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vet 19.7 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 40.2 g
Suiker 35.1 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 7.4 g
Zout 0.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voor de deegbodem:
  3. Schil de ananas en snij in blokjes van ± 1/2 cm.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de ananas 5 min. Bestrooi met 2 eetl. suiker en laat even karamelliseren.

  5. Verkruimel de speculaas zo fijn mogelijk. Smelt 30 g boter in een kookpot en voeg de speculaas toe. Roer goed.

  6. Verdeel over de bodem van 8 glaasjes of bokaaltjes en duw goed aan.

  7. Schik er de ananasblokjes op (hou er enkele apart voor de afwerking). Zet 30 min. in de koelkast.

  8. Bereiding:
  9. Voor de kaasvulling:
  10. Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  11. Verwarm 1/2 dl room in een steelpannetje en laat er de gelatineblaadjes in oplossen. Laat afkoelen op kamertemperatuur.

  12. Rasp intussen de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen. Voeg het sap en 3/4 van de zeste toe aan de room.

  13. Klop de rest van de room op met de vanillesuiker en 70 g suiker.

  14. Meng de plattekaas onder de citrusroom. Spatel er de opgeklopte room onder. Verdeel de vulling over de glaasjes en laat min. 3 à 4 u. opstijven in de koelkast.

  15. Voor de mangocoulis:
  16. Laat de mangoblokjes ontdooien in een steelpannetje. Pers de halve citroen en voeg toe aan de mango.

  17. Laat 1 gelatineblaadje weken in koud water. Knijp uit.

  18. Verwarm de mangoblokjes tot ze zacht zijn. Mix glad en laat er het gelatineblaadje in oplossen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel over de glaasjes en laat nog min. 1 u. opstijven in de koelkast.

  19. Afwerking:
  20. Snij de passievrucht in 8 fijne partjes.

  21. Werk de glaasjes af met het kokospoeder, de ananasblokjes, stukjes passivrucht en de rest van de limoenzeste.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Voor de deegbodem:
  3. Schil de ananas en snij in blokjes van ± 1/2 cm.

  4. Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de ananas 5 min. Bestrooi met 2 eetl. suiker en laat even karamelliseren.

  5. Verkruimel de speculaas zo fijn mogelijk. Smelt 30 g boter in een kookpot en voeg de speculaas toe. Roer goed.

  6. Verdeel over de bodem van 8 glaasjes of bokaaltjes en duw goed aan.

  7. Schik er de ananasblokjes op (hou er enkele apart voor de afwerking). Zet 30 min. in de koelkast.

  8. Bereiding:
  9. Voor de kaasvulling:
  10. Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  11. Verwarm 1/2 dl room in een steelpannetje en laat er de gelatineblaadjes in oplossen. Laat afkoelen op kamertemperatuur.

  12. Rasp intussen de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen. Voeg het sap en 3/4 van de zeste toe aan de room.

  13. Klop de rest van de room op met de vanillesuiker en 70 g suiker.

  14. Meng de plattekaas onder de citrusroom. Spatel er de opgeklopte room onder. Verdeel de vulling over de glaasjes en laat min. 3 à 4 u. opstijven in de koelkast.

  15. Voor de mangocoulis:
  16. Laat de mangoblokjes ontdooien in een steelpannetje. Pers de halve citroen en voeg toe aan de mango.

  17. Laat 1 gelatineblaadje weken in koud water. Knijp uit.

  18. Verwarm de mangoblokjes tot ze zacht zijn. Mix glad en laat er het gelatineblaadje in oplossen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel over de glaasjes en laat nog min. 1 u. opstijven in de koelkast.

  19. Afwerking:
  20. Snij de passievrucht in 8 fijne partjes.

  21. Werk de glaasjes af met het kokospoeder, de ananasblokjes, stukjes passivrucht en de rest van de limoenzeste.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 372 kcal
Vet 19.7 g
Verzadigd vet 12.5 g
Koolhydraat 40.2 g
Suiker 35.1 g
Vezel 2.1 g
Eiwit 7.4 g
Zout 0.2 g

Bekijk het recept digitaal