- Bewaar

- Bewaar
Cheesecake in a jar
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voor de deegbodem:
-
Schil de ananas en snij in blokjes van ± 1/2 cm.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de ananas 5 min. Bestrooi met 2 eetl. suiker en laat even karamelliseren.
-
Verkruimel de speculaas zo fijn mogelijk. Smelt 30 g boter in een kookpot en voeg de speculaas toe. Roer goed.
-
Verdeel over de bodem van 8 glaasjes of bokaaltjes en duw goed aan.
-
Schik er de ananasblokjes op (hou er enkele apart voor de afwerking). Zet 30 min. in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Voor de kaasvulling:
-
Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Verwarm 1/2 dl room in een steelpannetje en laat er de gelatineblaadjes in oplossen. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
-
Rasp intussen de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen. Voeg het sap en 3/4 van de zeste toe aan de room.
-
Klop de rest van de room op met de vanillesuiker en 70 g suiker.
-
Meng de plattekaas onder de citrusroom. Spatel er de opgeklopte room onder. Verdeel de vulling over de glaasjes en laat min. 3 à 4 u. opstijven in de koelkast.
-
Voor de mangocoulis:
-
Laat de mangoblokjes ontdooien in een steelpannetje. Pers de halve citroen en voeg toe aan de mango.
-
Laat 1 gelatineblaadje weken in koud water. Knijp uit.
-
Verwarm de mangoblokjes tot ze zacht zijn. Mix glad en laat er het gelatineblaadje in oplossen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel over de glaasjes en laat nog min. 1 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Snij de passievrucht in 8 fijne partjes.
-
Werk de glaasjes af met het kokospoeder, de ananasblokjes, stukjes passivrucht en de rest van de limoenzeste.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Voor de deegbodem:
-
Schil de ananas en snij in blokjes van ± 1/2 cm.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en bak de ananas 5 min. Bestrooi met 2 eetl. suiker en laat even karamelliseren.
-
Verkruimel de speculaas zo fijn mogelijk. Smelt 30 g boter in een kookpot en voeg de speculaas toe. Roer goed.
-
Verdeel over de bodem van 8 glaasjes of bokaaltjes en duw goed aan.
-
Schik er de ananasblokjes op (hou er enkele apart voor de afwerking). Zet 30 min. in de koelkast.
-
Bereiding:
-
Voor de kaasvulling:
-
Laat 2 gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Verwarm 1/2 dl room in een steelpannetje en laat er de gelatineblaadjes in oplossen. Laat afkoelen op kamertemperatuur.
-
Rasp intussen de schil van de limoen (niet het wit) en pers de limoen. Voeg het sap en 3/4 van de zeste toe aan de room.
-
Klop de rest van de room op met de vanillesuiker en 70 g suiker.
-
Meng de plattekaas onder de citrusroom. Spatel er de opgeklopte room onder. Verdeel de vulling over de glaasjes en laat min. 3 à 4 u. opstijven in de koelkast.
-
Voor de mangocoulis:
-
Laat de mangoblokjes ontdooien in een steelpannetje. Pers de halve citroen en voeg toe aan de mango.
-
Laat 1 gelatineblaadje weken in koud water. Knijp uit.
-
Verwarm de mangoblokjes tot ze zacht zijn. Mix glad en laat er het gelatineblaadje in oplossen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Verdeel over de glaasjes en laat nog min. 1 u. opstijven in de koelkast.
-
Afwerking:
-
Snij de passievrucht in 8 fijne partjes.
-
Werk de glaasjes af met het kokospoeder, de ananasblokjes, stukjes passivrucht en de rest van de limoenzeste.