Chili con carne
Chili con carne

Chili con carne

25 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 824 kcal
Vet 46.6 g
Koolhydraat 65.9 g
Eiwit 33.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de uien en de knoflookteentjes fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Bak goed gaar en schep regelmatig om.

  3. Voeg de fijngesnipperde uien en het knoflook toe. Doe er ook de uitgelekte rode bonen en maïs, de tomatenpuree en de gepelde tomaten bij. Schep goed om en kruid met de cayennepeper, de komijn, peper en zout.

  4. Laat afgedekt 20 min. pruttelen op een zacht vuur. De chili con carne mag niet te droog worden (leng indien nodig aan met wat vleesbouillon).

  5. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Schep een portie rijst in een diep bord en lepel er de chili con carne over.

Tip

Maak de chili con carne de dag voordien klaar. Zo hoeft u hem de dag zelf alleen nog op te warmen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Snipper de uien en de knoflookteentjes fijn.

  2. Verhit de olijfolie in een ruime kookpot. Voeg het gehakt toe en maak los met een vork. Bak goed gaar en schep regelmatig om.

  3. Voeg de fijngesnipperde uien en het knoflook toe. Doe er ook de uitgelekte rode bonen en maïs, de tomatenpuree en de gepelde tomaten bij. Schep goed om en kruid met de cayennepeper, de komijn, peper en zout.

  4. Laat afgedekt 20 min. pruttelen op een zacht vuur. De chili con carne mag niet te droog worden (leng indien nodig aan met wat vleesbouillon).

  5. Kook intussen de rijst gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  6. Schep een portie rijst in een diep bord en lepel er de chili con carne over.

Tip

Maak de chili con carne de dag voordien klaar. Zo hoeft u hem de dag zelf alleen nog op te warmen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 824 kcal
Vet 46.6 g
Koolhydraat 65.9 g
Eiwit 33.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor Carmenère Old Vines - Colchagua Valley - Chili Argento Malbec - Mendoza - Argentinië

Bekijk het recept digitaal