Chili sin carne met knolselder en bulgur

Chili sin carne met knolselder en bulgur

1 u. 15 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 855 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 99.1 g
Suiker 15.6 g
Vezel 44.4 g
Eiwit 35.2 g
Zout 1.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (12 u. weken + 45 min.)

  4. Laat de rode bonen 1 nacht weken in water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Kook de rode bonen 45 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Schil intussen de knolselder en snij in blokjes van ± 1 cm.

  7. Snipper het knoflook fijn en snij de rode ui in halve ringen.

  8. Hak de cashewnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  9. Pers de citroen.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en laat de ui en het knoflook 5 min. garen op een zacht vuur.

  12. Voeg de knolselderblokjes toe en bak ± 5 min. mee.

  13. Voeg de bulgur, de oregano, het komijn- en paprikapoeder, de pilipili en 1 koffiel. zout toe. Bak 2 min. al roerend op een matig vuur.

  14. Doe er de groentebouillon, de tomatenstukjes, de chocolade en de rode bonen bij. Laat 15 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  15. Snij het vruchtvlees van de avocado's in schijfjes en besprenkel met citroensap.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de chili in kommetjes en werk af met de schijfjes avocado en de fijngehakte cashewnoten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.

  2. Voorbereiding:
  3. (12 u. weken + 45 min.)

  4. Laat de rode bonen 1 nacht weken in water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Kook de rode bonen 45 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.

  6. Schil intussen de knolselder en snij in blokjes van ± 1 cm.

  7. Snipper het knoflook fijn en snij de rode ui in halve ringen.

  8. Hak de cashewnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).

  9. Pers de citroen.

  10. Bereiding:
  11. Verhit de olijfolie in een grote kookpot en laat de ui en het knoflook 5 min. garen op een zacht vuur.

  12. Voeg de knolselderblokjes toe en bak ± 5 min. mee.

  13. Voeg de bulgur, de oregano, het komijn- en paprikapoeder, de pilipili en 1 koffiel. zout toe. Bak 2 min. al roerend op een matig vuur.

  14. Doe er de groentebouillon, de tomatenstukjes, de chocolade en de rode bonen bij. Laat 15 min. sudderen. Kruid met peper en zout.

  15. Snij het vruchtvlees van de avocado's in schijfjes en besprenkel met citroensap.

  16. Afwerking:
  17. Serveer de chili in kommetjes en werk af met de schijfjes avocado en de fijngehakte cashewnoten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 855 kcal
Vet 24.5 g
Verzadigd vet 4.2 g
Koolhydraat 99.1 g
Suiker 15.6 g
Vezel 44.4 g
Eiwit 35.2 g
Zout 1.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Hopus Sterk blond bier Wijn EviDanse Merlot- Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc

Bekijk het recept digitaal