- Bewaar
- Bewaar
Chili sin carne met knolselder en bulgur
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn EviDanse Merlot- Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(12 u. weken + 45 min.)
-
Laat de rode bonen 1 nacht weken in water. Giet af en laat uitlekken.
-
Kook de rode bonen 45 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Schil intussen de knolselder en snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Snipper het knoflook fijn en snij de rode ui in halve ringen.
-
Hak de cashewnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en laat de ui en het knoflook 5 min. garen op een zacht vuur.
-
Voeg de knolselderblokjes toe en bak ± 5 min. mee.
-
Voeg de bulgur, de oregano, het komijn- en paprikapoeder, de pilipili en 1 koffiel. zout toe. Bak 2 min. al roerend op een matig vuur.
-
Doe er de groentebouillon, de tomatenstukjes, de chocolade en de rode bonen bij. Laat 15 min. sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado's in schijfjes en besprenkel met citroensap.
-
Afwerking:
-
Serveer de chili in kommetjes en werk af met de schijfjes avocado en de fijngehakte cashewnoten.
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn EviDanse Merlot- Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Los het/de bouillonblokje(s) op in heet water.
-
Voorbereiding:
-
(12 u. weken + 45 min.)
-
Laat de rode bonen 1 nacht weken in water. Giet af en laat uitlekken.
-
Kook de rode bonen 45 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af.
-
Schil intussen de knolselder en snij in blokjes van ± 1 cm.
-
Snipper het knoflook fijn en snij de rode ui in halve ringen.
-
Hak de cashewnoten fijn (dat gaat makkelijk als u ze in een plastic zakje steekt en erover rolt met een deegrol of glazen fles).
-
Pers de citroen.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een grote kookpot en laat de ui en het knoflook 5 min. garen op een zacht vuur.
-
Voeg de knolselderblokjes toe en bak ± 5 min. mee.
-
Voeg de bulgur, de oregano, het komijn- en paprikapoeder, de pilipili en 1 koffiel. zout toe. Bak 2 min. al roerend op een matig vuur.
-
Doe er de groentebouillon, de tomatenstukjes, de chocolade en de rode bonen bij. Laat 15 min. sudderen. Kruid met peper en zout.
-
Snij het vruchtvlees van de avocado's in schijfjes en besprenkel met citroensap.
-
Afwerking:
-
Serveer de chili in kommetjes en werk af met de schijfjes avocado en de fijngehakte cashewnoten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Hopus Sterk blond bier Wijn EviDanse Merlot- Cabernet Sauvignon I.G.P. Pays d'Oc