Chili con carne
Chili con carne

Chili con carne

1 u.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 844 kcal
Energie 3531 kj
Vet 53.4 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 34.2 g
Suiker 16.7 g
Vezel 7 g
Eiwit 52.9 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de rode uien fijn.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  4. Hak de korianderblaadjes grof.

  5. Spoel de chilibonen onder koud water en laat uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof de uien en de komijn glazig. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en roerbak goed.

  9. Voeg de paprika, de gepelde tomaten en de chilisaus toe. Laat minstens 30 min. afgedekt sudderen.

  10. Voeg de bonen toe en stoof 10 min.

  11. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in partjes.

  12. Afwerking:
  13. Schep de chili con carne in diepe kommetjes, serveer er de partjes avocado bij samen met een lepel zure room en werk af met de korianderblaadjes.

Tip

Ook lekker met rijst of stokbrood.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de rode uien fijn.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  4. Hak de korianderblaadjes grof.

  5. Spoel de chilibonen onder koud water en laat uitlekken.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een stoofpot en stoof de uien en de komijn glazig. Kruid met zwarte peper en zout.

  8. Voeg het gehakt toe, maak los met een vork en roerbak goed.

  9. Voeg de paprika, de gepelde tomaten en de chilisaus toe. Laat minstens 30 min. afgedekt sudderen.

  10. Voeg de bonen toe en stoof 10 min.

  11. Snij intussen het vruchtvlees van de avocado in partjes.

  12. Afwerking:
  13. Schep de chili con carne in diepe kommetjes, serveer er de partjes avocado bij samen met een lepel zure room en werk af met de korianderblaadjes.

Tip

Ook lekker met rijst of stokbrood.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 844 kcal
Energie 3531 kj
Vet 53.4 g
Verzadigd vet 12.8 g
Koolhydraat 34.2 g
Suiker 16.7 g
Vezel 7 g
Eiwit 52.9 g
Zout 2.3 g
natrium 0.9 g

Bekijk het recept digitaal