Chocoladecakejes
Chocoladecakejes

Chocoladecakejes

35 min.
Tussendoortje
35 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 126 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 15.6 g
Eiwit 2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Klop de zachte boter en de suiker met de mixer tot het mengsel een lichtere kleur krijgt. Klop er één na één de eieren onder.

  3. Smelt ondertussen de chocolade (in de microgolfoven op halve kracht of au bain-marie). Klop de gesmolten chocolade onder het beslag.

  4. Meng er ook de zelfrijzende bloem onder.

  5. Schik papieren bakvormpjes naast elkaar op een bakplaat. Zet ze niet te dicht tegen elkaar, zodat ze tijdens het bakken hun mooie vorm behouden. Bak de gebakjes desnoods in twee keer.

  6. Vul elk vormpje met 1 eetl. chocoladebeslag. Schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 min. De gebakjes zijn klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Klop de zachte boter en de suiker met de mixer tot het mengsel een lichtere kleur krijgt. Klop er één na één de eieren onder.

  3. Smelt ondertussen de chocolade (in de microgolfoven op halve kracht of au bain-marie). Klop de gesmolten chocolade onder het beslag.

  4. Meng er ook de zelfrijzende bloem onder.

  5. Schik papieren bakvormpjes naast elkaar op een bakplaat. Zet ze niet te dicht tegen elkaar, zodat ze tijdens het bakken hun mooie vorm behouden. Bak de gebakjes desnoods in twee keer.

  6. Vul elk vormpje met 1 eetl. chocoladebeslag. Schuif in een op 180 °C voorverwarmde oven gedurende 15 à 20 min. De gebakjes zijn klaar als u er een mes insteekt en het er droog uitkomt.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 126 kcal
Vet 6.2 g
Koolhydraat 15.6 g
Eiwit 2 g

Bekijk het recept digitaal