Chocoladetaart met amandel
Chocoladetaart met amandel

Chocoladetaart met amandel

1 u. 15 min.
Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 42.6 g
Koolhydraat 38.4 g
Eiwit 10.8 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.

  4. Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten.

  5. Klop 210 g boter en 150 g suiker tot een gladde massa met de kloppers van de mixer. Voeg al kloppend een voor een de eidooiers toe.

  6. Klop er het amandelpoeder goed onder. Schep er daarna de gesmolten chocolade onder en voeg de amaretto toe.

  7. Klop de eiwitten stijf en voeg 60 g suiker toe. Klop nog 2 min. tot u een glanzend mengsel hebt. Schep de eiwitten voorzichtig onder het deeg.

  8. Vet een springvorm (Ø ± 26 cm) in met 1 eetl. boter en giet er het deeg in. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal de taart uit de oven en maak de springvorm los. Laat zo afkoelen.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de bloemsuiker. Serveer lauw of koud.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.

  4. Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten.

  5. Klop 210 g boter en 150 g suiker tot een gladde massa met de kloppers van de mixer. Voeg al kloppend een voor een de eidooiers toe.

  6. Klop er het amandelpoeder goed onder. Schep er daarna de gesmolten chocolade onder en voeg de amaretto toe.

  7. Klop de eiwitten stijf en voeg 60 g suiker toe. Klop nog 2 min. tot u een glanzend mengsel hebt. Schep de eiwitten voorzichtig onder het deeg.

  8. Vet een springvorm (Ø ± 26 cm) in met 1 eetl. boter en giet er het deeg in. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.

  9. Haal de taart uit de oven en maak de springvorm los. Laat zo afkoelen.

  10. Afwerking:
  11. Bestrooi met de bloemsuiker. Serveer lauw of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 592 kcal
Vet 42.6 g
Koolhydraat 38.4 g
Eiwit 10.8 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Mystic Krieken Witbier Wijn La Ferreyre - A.O.P. Cadillac

Bekijk het recept digitaal