- Bewaar

- Bewaar
Chocoladetaart met amandel
Onze drankensuggesties
Bier Mystic Krieken Witbier Wijn La Ferreyre - A.O.P. Cadillac
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.
-
Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten.
-
Klop 210 g boter en 150 g suiker tot een gladde massa met de kloppers van de mixer. Voeg al kloppend een voor een de eidooiers toe.
-
Klop er het amandelpoeder goed onder. Schep er daarna de gesmolten chocolade onder en voeg de amaretto toe.
-
Klop de eiwitten stijf en voeg 60 g suiker toe. Klop nog 2 min. tot u een glanzend mengsel hebt. Schep de eiwitten voorzichtig onder het deeg.
-
Vet een springvorm (Ø ± 26 cm) in met 1 eetl. boter en giet er het deeg in. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de taart uit de oven en maak de springvorm los. Laat zo afkoelen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de bloemsuiker. Serveer lauw of koud.
Onze drankensuggesties
Bier Mystic Krieken Witbier Wijn La Ferreyre - A.O.P. Cadillac
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Smelt de chocolade au bain-marie (plaats daarvoor een hittebestendige mengkom op een kleinere kookpot met heet water, de bodem van de kom mag het water niet raken). Laat lichtjes afkoelen.
-
Scheid intussen de eidooiers van de eiwitten.
-
Klop 210 g boter en 150 g suiker tot een gladde massa met de kloppers van de mixer. Voeg al kloppend een voor een de eidooiers toe.
-
Klop er het amandelpoeder goed onder. Schep er daarna de gesmolten chocolade onder en voeg de amaretto toe.
-
Klop de eiwitten stijf en voeg 60 g suiker toe. Klop nog 2 min. tot u een glanzend mengsel hebt. Schep de eiwitten voorzichtig onder het deeg.
-
Vet een springvorm (Ø ± 26 cm) in met 1 eetl. boter en giet er het deeg in. Zet ± 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Haal de taart uit de oven en maak de springvorm los. Laat zo afkoelen.
-
Afwerking:
-
Bestrooi met de bloemsuiker. Serveer lauw of koud.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Mystic Krieken Witbier Wijn La Ferreyre - A.O.P. Cadillac