Chocoladetaart met romige cacaotopping
Chocoladetaart met romige cacaotopping

Chocoladetaart met romige cacaotopping

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 428 kcal
Vet 26.1 g
Koolhydraat 42.7 g
Eiwit 5.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Hak de pure chocolade fijn.

  4. Maak krullen van de witte chocolade met een dunschiller.

  5. Los de oploskoffie op in 1 dl heet water.

  6. Verwarm de oven voor op 160 °C

  7. Bereiding:
  8. Vet een springvorm (Ø 23 cm) in met 1 eetl. zonnebloemolie en bedek vervolgens met bakpapier.

  9. Doe de zelfrijzende bloem, de rietsuiker, het cacaopoeder, 1,5 dl zonnebloemolie, de room, de eieren, het vanillearoma en de koffie in een grote mengkom. Klop met de mixer tot een smeuïge massa.

  10. Voeg de fijngehakte pure chocolade toe en roer onder het mengsel.

  11. Giet het mengsel in de springvorm en zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.

  12. Maak intussen de cacaotopping: klop de boter in een mengkom tot ze `smeerbaar' is. Voeg de bloemsuiker en het cacaopoeder toe. Voeg 1 eetl. melk toe en meng tot u een zachte topping hebt. Voeg eventueel nog 1 eetl. melk toe.

  13. Verdeel de topping over de afgekoelde taart en bestrijk ook de zijkanten. Strooi er de witte chocoladekrullen over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (5 min.)

  3. Hak de pure chocolade fijn.

  4. Maak krullen van de witte chocolade met een dunschiller.

  5. Los de oploskoffie op in 1 dl heet water.

  6. Verwarm de oven voor op 160 °C

  7. Bereiding:
  8. Vet een springvorm (Ø 23 cm) in met 1 eetl. zonnebloemolie en bedek vervolgens met bakpapier.

  9. Doe de zelfrijzende bloem, de rietsuiker, het cacaopoeder, 1,5 dl zonnebloemolie, de room, de eieren, het vanillearoma en de koffie in een grote mengkom. Klop met de mixer tot een smeuïge massa.

  10. Voeg de fijngehakte pure chocolade toe en roer onder het mengsel.

  11. Giet het mengsel in de springvorm en zet 50 à 60 min. in de voorverwarmde oven. Laat daarna afkoelen op een rooster.

  12. Maak intussen de cacaotopping: klop de boter in een mengkom tot ze `smeerbaar' is. Voeg de bloemsuiker en het cacaopoeder toe. Voeg 1 eetl. melk toe en meng tot u een zachte topping hebt. Voeg eventueel nog 1 eetl. melk toe.

  13. Verdeel de topping over de afgekoelde taart en bestrijk ook de zijkanten. Strooi er de witte chocoladekrullen over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 428 kcal
Vet 26.1 g
Koolhydraat 42.7 g
Eiwit 5.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor-koffie Kachalú Colombia

Bekijk het recept digitaal