Citruspunch
Citruspunch

Citruspunch

10 min.
8 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de schil van de sinaasappelen, pompelmoes en clementines tot op het vruchtvlees. Snij het vruchtvlees tussen de vliezen los boven een kommetje en hou het sap bij.

  3. Doe het vruchtvlees samen met het sap in een kom en bestrooi met de suiker.

  4. Giet er het appelsap bij en voeg er het kaneelstokje en de kruidnagels aan toe. Laat enkele uren of een nachtje trekken in de koelkast. Voeg net voor het opdienen de koude citroenlimonade toe.

  5. Afwerking:
  6. Zet een pollepel in de kom zodat iedereen zichzelf kan inschenken.

Tip

Zijn uw kinderen niet zo dol op pompelmoes? Vervang hem dan door 1 sinaasappel en 3 clementines.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Bereiding:
  2. Verwijder de schil van de sinaasappelen, pompelmoes en clementines tot op het vruchtvlees. Snij het vruchtvlees tussen de vliezen los boven een kommetje en hou het sap bij.

  3. Doe het vruchtvlees samen met het sap in een kom en bestrooi met de suiker.

  4. Giet er het appelsap bij en voeg er het kaneelstokje en de kruidnagels aan toe. Laat enkele uren of een nachtje trekken in de koelkast. Voeg net voor het opdienen de koude citroenlimonade toe.

  5. Afwerking:
  6. Zet een pollepel in de kom zodat iedereen zichzelf kan inschenken.

Tip

Zijn uw kinderen niet zo dol op pompelmoes? Vervang hem dan door 1 sinaasappel en 3 clementines.

Bekijk het recept digitaal