Classic piña colada
Classic piña colada

Classic piña colada

25 min.
1 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Leg de kokosnoot horizontaal in je handpalm, boven een brede kom. Klop met de botte kant van een groot mes in het midden van de kokosnoot. Doe dat rondom tot je de kokoshelften uit elkaar kan halen. Vang het sap op in de kom en giet door een fijne zeef (je hebt 6 cl sap nodig).

  4. Schil een stukje van de kokosnoot met een dunschiller en rasp het vruchtvlees (je hebt 1 eetl. nodig).

  5. Prik de plakjes ananas, het schijfje sinaasappel en de aardbei op een cocktailprikker.

  6. Bereiding:
  7. Mix 12 cl ananassap, 6 cl vers kokossap, de rum, de kokosmelk en enkele ijsblokjes in een blender.

  8. Doop de rand van een tulpglas in een scheutje ananassap en zet daarna in de geraspte kokosnoot. Giet de piña colada in het glas en versier met de fruitbrochette en een rietje.

  • Bereiding

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (20 min.)

  3. Leg de kokosnoot horizontaal in je handpalm, boven een brede kom. Klop met de botte kant van een groot mes in het midden van de kokosnoot. Doe dat rondom tot je de kokoshelften uit elkaar kan halen. Vang het sap op in de kom en giet door een fijne zeef (je hebt 6 cl sap nodig).

  4. Schil een stukje van de kokosnoot met een dunschiller en rasp het vruchtvlees (je hebt 1 eetl. nodig).

  5. Prik de plakjes ananas, het schijfje sinaasappel en de aardbei op een cocktailprikker.

  6. Bereiding:
  7. Mix 12 cl ananassap, 6 cl vers kokossap, de rum, de kokosmelk en enkele ijsblokjes in een blender.

  8. Doop de rand van een tulpglas in een scheutje ananassap en zet daarna in de geraspte kokosnoot. Giet de piña colada in het glas en versier met de fruitbrochette en een rietje.

Bekijk het recept digitaal