Comtésoezen op een bedje van sla met mosterddressing
Comtésoezen op een bedje van sla met mosterddressing

Comtésoezen op een bedje van sla met mosterddressing

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 41.7 g
Koolhydraat 28 g
Eiwit 16.6 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de comté fijn.

  3. Meng de olijfolie met de mosterd en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een steelpannetje met 2 dl water. Voeg de bloem toe en roer stevig tot het deeg goed droog is en loskomt van het pannetje.

  6. Neem van het vuur en roer één voor één de eieren onder het deeg. Voeg de geraspte comté toe terwijl u stevig klopt.

  7. Maak ± 12 deegbolletjes op een geoliede bakplaat met een lepel of een spuitzak. Bak ± 25 min. goudbruin in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  8. Meng net voor het opdienen de dressing onder de gemengde sla.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de sla over de borden en leg er telkens 2 comtésoezen op. Geef er de rest van de soezen apart bij.

Tip

Voor de liefhebbers geeft u een sneetje gerookte ham bij dit voorgerecht.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Rasp de comté fijn.

  3. Meng de olijfolie met de mosterd en het citroensap. Kruid met peper en zout.

  4. Bereiding:
  5. Smelt de boter in een steelpannetje met 2 dl water. Voeg de bloem toe en roer stevig tot het deeg goed droog is en loskomt van het pannetje.

  6. Neem van het vuur en roer één voor één de eieren onder het deeg. Voeg de geraspte comté toe terwijl u stevig klopt.

  7. Maak ± 12 deegbolletjes op een geoliede bakplaat met een lepel of een spuitzak. Bak ± 25 min. goudbruin in een op 180 °C voorverwarmde oven.

  8. Meng net voor het opdienen de dressing onder de gemengde sla.

  9. Afwerking:
  10. Verdeel de sla over de borden en leg er telkens 2 comtésoezen op. Geef er de rest van de soezen apart bij.

Tip

Voor de liefhebbers geeft u een sneetje gerookte ham bij dit voorgerecht.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 556 kcal
Vet 41.7 g
Koolhydraat 28 g
Eiwit 16.6 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Grimbergen Blond abdijbier Wijn Petit Chablis A.O.P.

Bekijk het recept digitaal