Cordon bleu met waterkerspuree en geroosterde bloemkool
Cordon bleu met waterkerspuree en geroosterde bloemkool

Cordon bleu met waterkerspuree en geroosterde bloemkool

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Energie 2368 kj
Vet 22 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 42.2 g
Suiker 7.7 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 45.5 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.

    Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Pluk de blaadjes van de waterkers en snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Verdeel de diepgevroren bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Smelt intussen de helft van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de cordon bleus 4 min. aan elke kant.

  6. Stamp de aardappelen fijn met de room, de eidooier en de rest van de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat, en voeg de helft van de waterkers toe.

  7. Haal de bloemkool uit de oven en meng er de lente-ui onder.

  8. Verdeel de puree over borden, maak een kuiltje en schep er wat bloemkool in. Serveer met een cordon bleu en werk af met de rest van de waterkers.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. 45 min.

    Schil de aardappelen en snij in stukken. Kook 20 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  3. Pluk de blaadjes van de waterkers en snipper de lente-uitjes fijn.

  4. Verdeel de diepgevroren bloemkool over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie, peper en zout. Zet 15 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Smelt intussen de helft van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de cordon bleus 4 min. aan elke kant.

  6. Stamp de aardappelen fijn met de room, de eidooier en de rest van de boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat, en voeg de helft van de waterkers toe.

  7. Haal de bloemkool uit de oven en meng er de lente-ui onder.

  8. Verdeel de puree over borden, maak een kuiltje en schep er wat bloemkool in. Serveer met een cordon bleu en werk af met de rest van de waterkers.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 566 kcal
Energie 2368 kj
Vet 22 g
Verzadigd vet 10 g
Koolhydraat 42.2 g
Suiker 7.7 g
Vezel 8.8 g
Eiwit 45.5 g
Zout 2.2 g
natrium 0.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Cap d'Agde Terret I.G.P. Côes de Thau

Bekijk het recept digitaal