Crème brûlée met clementines
Crème brûlée met clementines

Crème brûlée met clementines

Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 28.9 g
Koolhydraat 46.7 g
Eiwit 10.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil 1 clementine tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes.

  4. Snij de andere ongeschilde clementine in 4 mooie schijven.

  5. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  8. Doe de room en de melk in een steelpannetje, voeg het vanillestokje en de zaadjes toe en breng aan de kook.

  9. Klop intussen de eieren op met de suiker.

  10. Verwijder het vanillestokje en giet de warme room bij de opgeklopte eieren. Meng goed.

  11. Vul een diepe bakplaat met een bodempje water en zet er 4 individuele ovenschaaltjes op. Verdeel de partjes clementine over de bodem van de schaaltjes. Giet er het eiermengsel over en versier elk schaaltje met 1 schijfje clementine.

  12. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Strooi de rietsuiker rond de schijfjes clementine en laat 2 à 3 min. karamelliseren onder de ovengrill.

  14. Afwerking:
  15. Laat de crème brûlée lichtjes afkoelen tot de rietsuiker hard wordt. Dien lauw op.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.)

  3. Schil 1 clementine tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes.

  4. Snij de andere ongeschilde clementine in 4 mooie schijven.

  5. Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.

  6. Bereiding:
  7. Verwarm de oven voor op 160 °C.

  8. Doe de room en de melk in een steelpannetje, voeg het vanillestokje en de zaadjes toe en breng aan de kook.

  9. Klop intussen de eieren op met de suiker.

  10. Verwijder het vanillestokje en giet de warme room bij de opgeklopte eieren. Meng goed.

  11. Vul een diepe bakplaat met een bodempje water en zet er 4 individuele ovenschaaltjes op. Verdeel de partjes clementine over de bodem van de schaaltjes. Giet er het eiermengsel over en versier elk schaaltje met 1 schijfje clementine.

  12. Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Strooi de rietsuiker rond de schijfjes clementine en laat 2 à 3 min. karamelliseren onder de ovengrill.

  14. Afwerking:
  15. Laat de crème brûlée lichtjes afkoelen tot de rietsuiker hard wordt. Dien lauw op.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 488 kcal
Vet 28.9 g
Koolhydraat 46.7 g
Eiwit 10.1 g

Bekijk het recept digitaal