- Bewaar

- Bewaar
Crème brûlée met clementines
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil 1 clementine tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes.
-
Snij de andere ongeschilde clementine in 4 mooie schijven.
-
Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Doe de room en de melk in een steelpannetje, voeg het vanillestokje en de zaadjes toe en breng aan de kook.
-
Klop intussen de eieren op met de suiker.
-
Verwijder het vanillestokje en giet de warme room bij de opgeklopte eieren. Meng goed.
-
Vul een diepe bakplaat met een bodempje water en zet er 4 individuele ovenschaaltjes op. Verdeel de partjes clementine over de bodem van de schaaltjes. Giet er het eiermengsel over en versier elk schaaltje met 1 schijfje clementine.
-
Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Strooi de rietsuiker rond de schijfjes clementine en laat 2 à 3 min. karamelliseren onder de ovengrill.
-
Afwerking:
-
Laat de crème brûlée lichtjes afkoelen tot de rietsuiker hard wordt. Dien lauw op.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(10 min.)
-
Schil 1 clementine tot op het vruchtvlees en snij de partjes van tussen de vliesjes.
-
Snij de andere ongeschilde clementine in 4 mooie schijven.
-
Snij het vanillestokje in de lengte in 2 en schraap er de zaadjes uit met een scherp mesje.
-
Bereiding:
-
Verwarm de oven voor op 160 °C.
-
Doe de room en de melk in een steelpannetje, voeg het vanillestokje en de zaadjes toe en breng aan de kook.
-
Klop intussen de eieren op met de suiker.
-
Verwijder het vanillestokje en giet de warme room bij de opgeklopte eieren. Meng goed.
-
Vul een diepe bakplaat met een bodempje water en zet er 4 individuele ovenschaaltjes op. Verdeel de partjes clementine over de bodem van de schaaltjes. Giet er het eiermengsel over en versier elk schaaltje met 1 schijfje clementine.
-
Dek de bakplaat af met aluminiumfolie en bak 40 à 45 min. in de voorverwarmde oven.
-
Strooi de rietsuiker rond de schijfjes clementine en laat 2 à 3 min. karamelliseren onder de ovengrill.
-
Afwerking:
-
Laat de crème brûlée lichtjes afkoelen tot de rietsuiker hard wordt. Dien lauw op.