Crumblecake met abrikozen en blauwe bessen
Crumblecake met abrikozen en blauwe bessen

Crumblecake met abrikozen en blauwe bessen

Dessert
10 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 428 kcal
Vet 20.4 g
Koolhydraat 53.5 g
Eiwit 5.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.) - Snij de abrikozen in 4 partjes. - Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Meng 200 g boter met 225 g rietsuiker, 225 g zelfrijzende bloem, het bakpoeder, de eieren en de melk. Klop tot een romig mengsel.

  5. Giet het deeg in een grote ovenschaal met bakpapier en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Meng intussen alle ingrediënten voor de crumble met de vingers onder elkaar tot een los kruimeldeeg.

  7. Haal de cake uit de oven (de oven mag aan blijven). Verdeel de yoghurt over de cake, leg er het fruit op en bestrooi met de crumble. Zet nog 15 à 20 min. in de oven.

  8. Afwerking:
  9. Snij de cake in stukken en serveer warm, lauw of koud.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (10 min.) - Snij de abrikozen in 4 partjes. - Verwarm de oven voor op 180 °C.

  3. Bereiding:
  4. Meng 200 g boter met 225 g rietsuiker, 225 g zelfrijzende bloem, het bakpoeder, de eieren en de melk. Klop tot een romig mengsel.

  5. Giet het deeg in een grote ovenschaal met bakpapier en bak 25 min. in de voorverwarmde oven.

  6. Meng intussen alle ingrediënten voor de crumble met de vingers onder elkaar tot een los kruimeldeeg.

  7. Haal de cake uit de oven (de oven mag aan blijven). Verdeel de yoghurt over de cake, leg er het fruit op en bestrooi met de crumble. Zet nog 15 à 20 min. in de oven.

  8. Afwerking:
  9. Snij de cake in stukken en serveer warm, lauw of koud.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 428 kcal
Vet 20.4 g
Koolhydraat 53.5 g
Eiwit 5.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

andere Graindor Santos Brazilië

Bekijk het recept digitaal