Eendenborst met fijne groenten
Eendenborst met fijne groenten

Eendenborst met fijne groenten

30 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 50.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en de selder in zeer kleine stukjes.

  3. Bereiding:
  4. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden. Leg er de eendenfilets in, met de velkant naar onder. Laat 2 à 3 min. kleuren. Laat ook de andere kant 2 min. kleuren, kruid met peper en zout en neem van het vuur.

  5. Smelt in een brede kookpan 1 eetl. boter (niet laten kleuren). Doe er de fijngesneden wortelen en selder in. Stoof al roerend gedurende ± 5 min.

  6. Voeg de witte wijn toe en de kalfsfond en kruid met tijm, laurier, peper en zout. Leg de eendenfilets op de groenten, met de velkant naar boven, en dek af. Laat op een zacht vuur gedurende 8 à 10 min. pruttelen.

  7. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de saus met de groenten in een beker en schep het bovendrijvende vet weg met een lepel. Giet de saus weer in de pan.

  8. Zet op een hevig vuur en bind lichtjes met een mengsel van boter en bloem, dat u beetje bij beetje toevoegt aan de saus. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

  9. Afwerking:
  10. Leg de eendenfilets met de velkant naar onder en snij het vlees in fijne, schuine sneetjes. Geef er de saus apart bij en dien op met kroketten of fijne frietjes.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij de wortelen en de selder in zeer kleine stukjes.

  3. Bereiding:
  4. Laat een braadpan zonder vetstof goed heet worden. Leg er de eendenfilets in, met de velkant naar onder. Laat 2 à 3 min. kleuren. Laat ook de andere kant 2 min. kleuren, kruid met peper en zout en neem van het vuur.

  5. Smelt in een brede kookpan 1 eetl. boter (niet laten kleuren). Doe er de fijngesneden wortelen en selder in. Stoof al roerend gedurende ± 5 min.

  6. Voeg de witte wijn toe en de kalfsfond en kruid met tijm, laurier, peper en zout. Leg de eendenfilets op de groenten, met de velkant naar boven, en dek af. Laat op een zacht vuur gedurende 8 à 10 min. pruttelen.

  7. Haal het vlees uit de pan en hou het warm. Giet de saus met de groenten in een beker en schep het bovendrijvende vet weg met een lepel. Giet de saus weer in de pan.

  8. Zet op een hevig vuur en bind lichtjes met een mengsel van boter en bloem, dat u beetje bij beetje toevoegt aan de saus. Werk af met de fijngesnipperde peterselie.

  9. Afwerking:
  10. Leg de eendenfilets met de velkant naar onder en snij het vlees in fijne, schuine sneetjes. Geef er de saus apart bij en dien op met kroketten of fijne frietjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 382 kcal
Vet 12.6 g
Koolhydraat 10.6 g
Eiwit 50.1 g

Bekijk het recept digitaal