Eendenborst met gestoofde paprika
Eendenborst met gestoofde paprika

Eendenborst met gestoofde paprika

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 13.1 g
Eiwit 52.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het teentje knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaad-lijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en laat het fijngesnipperde knoflook even stoven. Voeg de paprikareepjes toe en schep dooreen. Laat op een zacht vuurtje afgedekt sudderen gedurende 20 à 25 min. (voeg indien nodig wat water toe, zodat de paprikareepjes niet aanbranden).

  6. Verhit ondertussen een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof) en leg er de eendenborst in met de velkant naar onder. Laat ± 10 à 12 min. bakken op een matig vuur en giet regelmatig het smeltende vet weg.

  7. Keer het vlees om en laat nog ± 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn). Kruid met peper en zout.

  8. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Verwijder opnieuw het overtollige vet en maak de braadresten los met de kalfsfond. Voeg de lichte room en de tapenade toe. Laat inkoken tot een smeuïg sausje. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Leg het vlees met het vel naar onder op een plank en snij in dunne schuine sneetjes van 1 cm.

  11. Geef er de gestoofde paprika's en de saus bij. Serveer met verse pasta of gestoomde aardappelen.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper het teentje knoflook fijn.

  3. Verwijder de pitjes en de witte zaad-lijsten uit de paprika's en snij in reepjes.

  4. Bereiding:
  5. Verhit de olijfolie in een kookpot en laat het fijngesnipperde knoflook even stoven. Voeg de paprikareepjes toe en schep dooreen. Laat op een zacht vuurtje afgedekt sudderen gedurende 20 à 25 min. (voeg indien nodig wat water toe, zodat de paprikareepjes niet aanbranden).

  6. Verhit ondertussen een pan met antiaanbaklaag (zonder vetstof) en leg er de eendenborst in met de velkant naar onder. Laat ± 10 à 12 min. bakken op een matig vuur en giet regelmatig het smeltende vet weg.

  7. Keer het vlees om en laat nog ± 6 min. bakken (het vlees moet nog rozig zijn). Kruid met peper en zout.

  8. Haal het vlees uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Verwijder opnieuw het overtollige vet en maak de braadresten los met de kalfsfond. Voeg de lichte room en de tapenade toe. Laat inkoken tot een smeuïg sausje. Kruid met peper en zout.

  9. Afwerking:
  10. Leg het vlees met het vel naar onder op een plank en snij in dunne schuine sneetjes van 1 cm.

  11. Geef er de gestoofde paprika's en de saus bij. Serveer met verse pasta of gestoomde aardappelen.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 454 kcal
Vet 19.9 g
Koolhydraat 13.1 g
Eiwit 52.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Casa Mayor `Old Vines' Cabernet Sauvignon Chili Deze robijnrode wijn heeft intense aroma's van rijp pitfruit (kers en pruim). De smaak is vol, geconcentreerd en evenwichtig, met een goede structuur. Aangename afdronk met soepele tannines. Wijn Château Coufran Cru Bourgeois Supérieur A.C. Haut-Médoc Deze heerlijke cru bourgeois spreekt onmiddellijk aan met zijn intense kleur en zijn aangenaam fruitige boeket met lichte houttoets. In de mond soepel, vlezig en rond. Een bijzondere wijn binnen deze appellatie, want hij is gemaakt van 85 % merlot. Een uitstekende bordeaux.

Bekijk het recept digitaal