Entrecote met Maredsous-boter en spinaziesoufflé
Entrecote met Maredsous-boter en spinaziesoufflé

Entrecote met Maredsous-boter en spinaziesoufflé

55 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 703 kcal
Vet 52.9 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 40.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten héél fijn.

  3. Laat de spinazie oppervlakkig ontdooien.

  4. Scheid het eiwit van het eigeel.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg het bier toe en kruid met peper. Laat op een matig vuur inkoken, tot bijna al het vocht opgenomen is. Laat afkoelen.

  7. Meng de sjalotten onder de melkerijboter en kruid naar smaak bij met zout.

  8. Verdeel de Maredsous-boter over een vel aluminiumfolie en rol op. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  9. Op het moment zelf (20 min. + 10 min. in de oven)
  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en verwarm de spinazie (al het vocht moet verdampt zijn). Kruid met peper en zout.

  11. Roer de eidooiers, de bloem en de geraspte kaas onder de spinazie. Laat licht afkoelen.

  12. Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder de spinaziemengeling. Verdeel over individuele beboterde ovenschaaltjes en zet 10 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.

  13. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin. Kruid met peper en zout en laat verder garen naar wens.

  14. Afwerking:
  15. Snij het vlees van het been in schuine sneetjes en serveer met een plakje Maredsous-boter en wat spinaziesoufflé. Dien op met een aardappel in de schil of kroketten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten héél fijn.

  3. Laat de spinazie oppervlakkig ontdooien.

  4. Scheid het eiwit van het eigeel.

  5. Bereiding:
  6. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg het bier toe en kruid met peper. Laat op een matig vuur inkoken, tot bijna al het vocht opgenomen is. Laat afkoelen.

  7. Meng de sjalotten onder de melkerijboter en kruid naar smaak bij met zout.

  8. Verdeel de Maredsous-boter over een vel aluminiumfolie en rol op. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.

  9. Op het moment zelf (20 min. + 10 min. in de oven)
  10. Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en verwarm de spinazie (al het vocht moet verdampt zijn). Kruid met peper en zout.

  11. Roer de eidooiers, de bloem en de geraspte kaas onder de spinazie. Laat licht afkoelen.

  12. Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder de spinaziemengeling. Verdeel over individuele beboterde ovenschaaltjes en zet 10 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.

  13. Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin. Kruid met peper en zout en laat verder garen naar wens.

  14. Afwerking:
  15. Snij het vlees van het been in schuine sneetjes en serveer met een plakje Maredsous-boter en wat spinaziesoufflé. Dien op met een aardappel in de schil of kroketten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 703 kcal
Vet 52.9 g
Koolhydraat 8.4 g
Eiwit 40.9 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Maredsous Bruin

Bekijk het recept digitaal