- Bewaar

- Bewaar
Entrecote met Maredsous-boter en spinaziesoufflé
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Bruin
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten héél fijn.
-
Laat de spinazie oppervlakkig ontdooien.
-
Scheid het eiwit van het eigeel.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg het bier toe en kruid met peper. Laat op een matig vuur inkoken, tot bijna al het vocht opgenomen is. Laat afkoelen.
-
Meng de sjalotten onder de melkerijboter en kruid naar smaak bij met zout.
-
Verdeel de Maredsous-boter over een vel aluminiumfolie en rol op. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Op het moment zelf (20 min. + 10 min. in de oven)
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en verwarm de spinazie (al het vocht moet verdampt zijn). Kruid met peper en zout.
-
Roer de eidooiers, de bloem en de geraspte kaas onder de spinazie. Laat licht afkoelen.
-
Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder de spinaziemengeling. Verdeel over individuele beboterde ovenschaaltjes en zet 10 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin. Kruid met peper en zout en laat verder garen naar wens.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees van het been in schuine sneetjes en serveer met een plakje Maredsous-boter en wat spinaziesoufflé. Dien op met een aardappel in de schil of kroketten.
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Bruin
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten héél fijn.
-
Laat de spinazie oppervlakkig ontdooien.
-
Scheid het eiwit van het eigeel.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg het bier toe en kruid met peper. Laat op een matig vuur inkoken, tot bijna al het vocht opgenomen is. Laat afkoelen.
-
Meng de sjalotten onder de melkerijboter en kruid naar smaak bij met zout.
-
Verdeel de Maredsous-boter over een vel aluminiumfolie en rol op. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
-
Op het moment zelf (20 min. + 10 min. in de oven)
-
Smelt 1 eetl. boter in een kookpot en verwarm de spinazie (al het vocht moet verdampt zijn). Kruid met peper en zout.
-
Roer de eidooiers, de bloem en de geraspte kaas onder de spinazie. Laat licht afkoelen.
-
Klop de eiwitten stijf en roer voorzichtig onder de spinaziemengeling. Verdeel over individuele beboterde ovenschaaltjes en zet 10 min. in een op 190 °C voorverwarmde oven.
-
Smelt ondertussen 1 eetl. boter in een braadpan en bak het vlees aan beide kanten bruin. Kruid met peper en zout en laat verder garen naar wens.
-
Afwerking:
-
Snij het vlees van het been in schuine sneetjes en serveer met een plakje Maredsous-boter en wat spinaziesoufflé. Dien op met een aardappel in de schil of kroketten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Maredsous Bruin