Everzwijnengebraad in Ardens vruchtenjasje
Everzwijnengebraad in Ardens vruchtenjasje

Everzwijnengebraad in Ardens vruchtenjasje

1 u. 5 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 61.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het gebraad in 2 of 3 in de lengte zodat u kleinere, minder hoge (± 4 cm hoog) gebraadjes krijgt.

  3. Snij de geschilde peren en de pruimen in kleine blokjes en kruid met een snuifje kaneel. Doe in een kookpan, doe er 2 eetl. water bij en laat 15 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  4. Bereiding:
  5. Leg 2 à 3 vellen aluminiumfolie (1 per gebraadje) open en dwars daarover nog enkele vellen die lang genoeg zijn om het gebraad later tot een papillot te plooien.

  6. Leg op elk vel aluminiumfolie 2 à 3 sneetjes Ardense ham naast elkaar op de folie, als bodem voor het vlees (ze moeten nog over het vlees geplooid kunnen worden).

  7. Lepel een dun laagje vruchtenmoes op de sneetjes ham en schik er dan de everzwijnengebraadjes op. Kruid het met peper en zout en verdeel er de rest van de vruchtenmoes over.

  8. Vouw de sneetjes Ardense ham rond de gebraadjes, over de vruchtenmoes. Als u de pakjes niet volledig dicht krijgt, leg er dan nog een sneetje ham over. Prik zoveel mogelijk dicht met cocktailprikkers.

  9. Verdeel de boter in nootjes over het vlees en vouw de aluminiumfolie tot papillotten. Laat bovenaan wel een kleine opening. Schik de papillotten op een braadslede.

  10. Schuif de braadslede in een op 250 °C voorverwarmde oven gedurende 10 à 15 min. Verlaag de temperatuur tot 200 °C en laat nog 25 à 35 min. bakken.

  11. Giet eventueel het braadvocht voorzichtig uit de papillotten in een brede pan. Doe er de wildfond en de perenlikeur bij. Laat 2 min. koken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Snij de gebraadjes in hun hamjasje in brede repen met een zeer scherp mes en lepel er de saus rond. Geef er hertoginnenaardappelen bij en versier bv. met een babypeertje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het gebraad in 2 of 3 in de lengte zodat u kleinere, minder hoge (± 4 cm hoog) gebraadjes krijgt.

  3. Snij de geschilde peren en de pruimen in kleine blokjes en kruid met een snuifje kaneel. Doe in een kookpan, doe er 2 eetl. water bij en laat 15 min. sudderen op een zacht vuurtje.

  4. Bereiding:
  5. Leg 2 à 3 vellen aluminiumfolie (1 per gebraadje) open en dwars daarover nog enkele vellen die lang genoeg zijn om het gebraad later tot een papillot te plooien.

  6. Leg op elk vel aluminiumfolie 2 à 3 sneetjes Ardense ham naast elkaar op de folie, als bodem voor het vlees (ze moeten nog over het vlees geplooid kunnen worden).

  7. Lepel een dun laagje vruchtenmoes op de sneetjes ham en schik er dan de everzwijnengebraadjes op. Kruid het met peper en zout en verdeel er de rest van de vruchtenmoes over.

  8. Vouw de sneetjes Ardense ham rond de gebraadjes, over de vruchtenmoes. Als u de pakjes niet volledig dicht krijgt, leg er dan nog een sneetje ham over. Prik zoveel mogelijk dicht met cocktailprikkers.

  9. Verdeel de boter in nootjes over het vlees en vouw de aluminiumfolie tot papillotten. Laat bovenaan wel een kleine opening. Schik de papillotten op een braadslede.

  10. Schuif de braadslede in een op 250 °C voorverwarmde oven gedurende 10 à 15 min. Verlaag de temperatuur tot 200 °C en laat nog 25 à 35 min. bakken.

  11. Giet eventueel het braadvocht voorzichtig uit de papillotten in een brede pan. Doe er de wildfond en de perenlikeur bij. Laat 2 min. koken en bind lichtjes met instantsausbinder.

  12. Afwerking:
  13. Snij de gebraadjes in hun hamjasje in brede repen met een zeer scherp mes en lepel er de saus rond. Geef er hertoginnenaardappelen bij en versier bv. met een babypeertje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 553 kcal
Vet 19.5 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 61.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Hardys Crest Shiraz-Cabernet-Merlot Australië Zoete geuren van vanille, karamel en zoethout strelen de neus, met indrukken van eik en rood fruit. De wijn zet pittig aan in de mond. Uitgesproken fruitige smaak met een vleugje eucalyptus en munt. Wijn Château Artix Les Murailles A.C. Minervois Intens robijnrode wijn met in de neus duidelijk aanwezige rijpe vruchten en pure chocolade, gekonfijt fruit en gedroogde pruimen.

Bekijk het recept digitaal