- Bewaar

- Bewaar
Everzwijnengebraad met zilveruitjes
Onze drankensuggesties
Wijn Flamboyant A.C. Fitou Krachtige en volle fitou met een pittig fruitige en aangenaam kruidige smaak. Wijn Château Cap de Mourlin Grand Cru Classé A.C. Saint-Emilion Grand Cru Een grand cru classé met donkere kleur en boeket van rood fruit, vanille en een streepje gebrand hout. Na walsen ruikt u misschien ook lichte animale toetsen. De smaak is krachtig en mooi versmolten. Een echte aanrader voor de liefhebbers van een klassieke saint-émilion.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schik het gebraad in een ovenschotel, kruid met peper en zout en verdeel er enkele nootjes boter over. Schuif in de voorverwarmde oven op 250 °C en laat 25 min. kleuren.
-
Intussen laat u in een braadpan 2 eetl. boter kleuren. Voeg er de diepgevroren uitjes aan toe. Bestrooi met 3 eetl. bloemsuiker. Roer om en laat 4 à 5 min. kleuren (karamelliseren). Tot slot giet u er het glas witte wijn bij.
-
Als het everzwijnengebraad mooi gekleurd is, strijkt u het in met de mosterd.
-
Giet het mengsel met de uitjes bij het vlees, roer om zodat u het mengt met het braadvocht en zet in de oven op 190 °C. Afhankelijk van de dikte en de vorm van het everzwijnengebraad, laat u het nog gedurende ± 35 min. bakken. Tussenin af en toe bedruipen met wat braadvocht.
-
Het gebraad is gaar als het vocht dat eruit loopt, nadat u er met een breinaald in prikt, lichtroze is. Everzwijnengebraad is op zijn best als het nog wat roze is.
-
Breng 1 glas water aan de kook met het bouillonblokje en maak er het braadvocht mee los. Giet de saus over in een pan en bind met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in zeer dunne sneetjes en dien op met hertoginnenaardappeltjes of aardappelnootjes.
Onze drankensuggesties
Wijn Flamboyant A.C. Fitou Krachtige en volle fitou met een pittig fruitige en aangenaam kruidige smaak. Wijn Château Cap de Mourlin Grand Cru Classé A.C. Saint-Emilion Grand Cru Een grand cru classé met donkere kleur en boeket van rood fruit, vanille en een streepje gebrand hout. Na walsen ruikt u misschien ook lichte animale toetsen. De smaak is krachtig en mooi versmolten. Een echte aanrader voor de liefhebbers van een klassieke saint-émilion.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Bereiding:
-
Schik het gebraad in een ovenschotel, kruid met peper en zout en verdeel er enkele nootjes boter over. Schuif in de voorverwarmde oven op 250 °C en laat 25 min. kleuren.
-
Intussen laat u in een braadpan 2 eetl. boter kleuren. Voeg er de diepgevroren uitjes aan toe. Bestrooi met 3 eetl. bloemsuiker. Roer om en laat 4 à 5 min. kleuren (karamelliseren). Tot slot giet u er het glas witte wijn bij.
-
Als het everzwijnengebraad mooi gekleurd is, strijkt u het in met de mosterd.
-
Giet het mengsel met de uitjes bij het vlees, roer om zodat u het mengt met het braadvocht en zet in de oven op 190 °C. Afhankelijk van de dikte en de vorm van het everzwijnengebraad, laat u het nog gedurende ± 35 min. bakken. Tussenin af en toe bedruipen met wat braadvocht.
-
Het gebraad is gaar als het vocht dat eruit loopt, nadat u er met een breinaald in prikt, lichtroze is. Everzwijnengebraad is op zijn best als het nog wat roze is.
-
Breng 1 glas water aan de kook met het bouillonblokje en maak er het braadvocht mee los. Giet de saus over in een pan en bind met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het gebraad in zeer dunne sneetjes en dien op met hertoginnenaardappeltjes of aardappelnootjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Flamboyant A.C. Fitou Krachtige en volle fitou met een pittig fruitige en aangenaam kruidige smaak. Wijn Château Cap de Mourlin Grand Cru Classé A.C. Saint-Emilion Grand Cru Een grand cru classé met donkere kleur en boeket van rood fruit, vanille en een streepje gebrand hout. Na walsen ruikt u misschien ook lichte animale toetsen. De smaak is krachtig en mooi versmolten. Een echte aanrader voor de liefhebbers van een klassieke saint-émilion.