- Bewaar

- Bewaar
Everzwijnfilet in persillade met mosterdsaus
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône Vieilles Vignes Caves Saint-Pierre Voor deze wijn selecteerde de Caves Saint-Pierre alleen druiven van minstens 50 jaar oude wijnranken. U proeft dan ook een krachtige wijn met een pittig fruitboeket en een volle en soepele smaak met aangenaam kruidige toetsen. Wijn Château Branda A.C. Puisseguin-Saint-Emilion Krachtige wijn met fruitige en houtige aroma's. Vlezig en kruidig in de mond, met mooie en rijpe taninnes.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(mag enkele uren vooraf)
-
Laat de everzwijnfilet ontdooien. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het everzwijn goudbruin aan alle kanten. Schik in een ovenschotel en zet koel weg.
-
Schraap de braadresten los met 1 eetl. mosterd en de fijngesnipperde peterselie en roer alles om. Strijk deze persillade over de everzwijnfilets.
-
Giet de wildfond in de pan met de overige braadrestjes. Roer om en giet in de ovenschotel.
-
Bereiding:
-
Schuif de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200 °C en laat het vlees braden gedurende 25 à 35 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Everzwijn moet nog lichtjes rosé zijn.
-
Laat de filets nog 5 min. rusten en maak intussen de saus. Giet wat braadvocht uit de ovenschotel in de pan en breng aan de kook. Laat 2 min. inkoken. Voeg 1 eetl. mosterd, de portogelei en de room toe. Laat al roerende inkoken tot een lichtgebonden saus. Giet door een zeef indien u een gladde saus wenst.
-
Afwerking:
-
Snij de filets in sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met prinsessenbonenrolletjes met spek (diepvries, Ringis) , babypeertjes of witloof. Kroketjes of aardappelgratin passen uitstekend bij dit malse wildgerecht.
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône Vieilles Vignes Caves Saint-Pierre Voor deze wijn selecteerde de Caves Saint-Pierre alleen druiven van minstens 50 jaar oude wijnranken. U proeft dan ook een krachtige wijn met een pittig fruitboeket en een volle en soepele smaak met aangenaam kruidige toetsen. Wijn Château Branda A.C. Puisseguin-Saint-Emilion Krachtige wijn met fruitige en houtige aroma's. Vlezig en kruidig in de mond, met mooie en rijpe taninnes.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(mag enkele uren vooraf)
-
Laat de everzwijnfilet ontdooien. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het everzwijn goudbruin aan alle kanten. Schik in een ovenschotel en zet koel weg.
-
Schraap de braadresten los met 1 eetl. mosterd en de fijngesnipperde peterselie en roer alles om. Strijk deze persillade over de everzwijnfilets.
-
Giet de wildfond in de pan met de overige braadrestjes. Roer om en giet in de ovenschotel.
-
Bereiding:
-
Schuif de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200 °C en laat het vlees braden gedurende 25 à 35 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Everzwijn moet nog lichtjes rosé zijn.
-
Laat de filets nog 5 min. rusten en maak intussen de saus. Giet wat braadvocht uit de ovenschotel in de pan en breng aan de kook. Laat 2 min. inkoken. Voeg 1 eetl. mosterd, de portogelei en de room toe. Laat al roerende inkoken tot een lichtgebonden saus. Giet door een zeef indien u een gladde saus wenst.
-
Afwerking:
-
Snij de filets in sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met prinsessenbonenrolletjes met spek (diepvries, Ringis) , babypeertjes of witloof. Kroketjes of aardappelgratin passen uitstekend bij dit malse wildgerecht.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Côtes du Rhône Vieilles Vignes Caves Saint-Pierre Voor deze wijn selecteerde de Caves Saint-Pierre alleen druiven van minstens 50 jaar oude wijnranken. U proeft dan ook een krachtige wijn met een pittig fruitboeket en een volle en soepele smaak met aangenaam kruidige toetsen. Wijn Château Branda A.C. Puisseguin-Saint-Emilion Krachtige wijn met fruitige en houtige aroma's. Vlezig en kruidig in de mond, met mooie en rijpe taninnes.