Everzwijnfilet in persillade met mosterdsaus
Everzwijnfilet in persillade met mosterdsaus

Everzwijnfilet in persillade met mosterdsaus

45 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 426 kcal
Vet 25.3 g
Koolhydraat 3.4 g
Eiwit 44.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (mag enkele uren vooraf)
  3. Laat de everzwijnfilet ontdooien. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het everzwijn goudbruin aan alle kanten. Schik in een ovenschotel en zet koel weg.

  4. Schraap de braadresten los met 1 eetl. mosterd en de fijngesnipperde peterselie en roer alles om. Strijk deze persillade over de everzwijnfilets.

  5. Giet de wildfond in de pan met de overige braadrestjes. Roer om en giet in de ovenschotel.

  6. Bereiding:
  7. Schuif de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200 °C en laat het vlees braden gedurende 25 à 35 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Everzwijn moet nog lichtjes rosé zijn.

  8. Laat de filets nog 5 min. rusten en maak intussen de saus. Giet wat braadvocht uit de ovenschotel in de pan en breng aan de kook. Laat 2 min. inkoken. Voeg 1 eetl. mosterd, de portogelei en de room toe. Laat al roerende inkoken tot een lichtgebonden saus. Giet door een zeef indien u een gladde saus wenst.

  9. Afwerking:
  10. Snij de filets in sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met prinsessenbonenrolletjes met spek (diepvries, Ringis) , babypeertjes of witloof. Kroketjes of aardappelgratin passen uitstekend bij dit malse wildgerecht.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (mag enkele uren vooraf)
  3. Laat de everzwijnfilet ontdooien. Smelt 2 eetl. boter in een braadpan en bak het everzwijn goudbruin aan alle kanten. Schik in een ovenschotel en zet koel weg.

  4. Schraap de braadresten los met 1 eetl. mosterd en de fijngesnipperde peterselie en roer alles om. Strijk deze persillade over de everzwijnfilets.

  5. Giet de wildfond in de pan met de overige braadrestjes. Roer om en giet in de ovenschotel.

  6. Bereiding:
  7. Schuif de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 200 °C en laat het vlees braden gedurende 25 à 35 min., afhankelijk van de dikte van het vlees. Everzwijn moet nog lichtjes rosé zijn.

  8. Laat de filets nog 5 min. rusten en maak intussen de saus. Giet wat braadvocht uit de ovenschotel in de pan en breng aan de kook. Laat 2 min. inkoken. Voeg 1 eetl. mosterd, de portogelei en de room toe. Laat al roerende inkoken tot een lichtgebonden saus. Giet door een zeef indien u een gladde saus wenst.

  9. Afwerking:
  10. Snij de filets in sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met prinsessenbonenrolletjes met spek (diepvries, Ringis) , babypeertjes of witloof. Kroketjes of aardappelgratin passen uitstekend bij dit malse wildgerecht.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 426 kcal
Vet 25.3 g
Koolhydraat 3.4 g
Eiwit 44.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Côtes du Rhône Vieilles Vignes Caves Saint-Pierre Voor deze wijn selecteerde de Caves Saint-Pierre alleen druiven van minstens 50 jaar oude wijnranken. U proeft dan ook een krachtige wijn met een pittig fruitboeket en een volle en soepele smaak met aangenaam kruidige toetsen. Wijn Château Branda A.C. Puisseguin-Saint-Emilion Krachtige wijn met fruitige en houtige aroma's. Vlezig en kruidig in de mond, met mooie en rijpe taninnes.

Bekijk het recept digitaal