- Bewaar

- Bewaar
Falafelballetjes
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Wijn Quinta Vista - Vinho Regional Lisboa - Portugal
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kikkererwten 1 nacht weken in koud water.
-
Giet af en laat uitlekken. Dep goed droog met keukenpapier.
-
Snipper de koriander en de peterselie heel fijn.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Mix de geweekte kikkererwten met de staafmixer of in de blender tot een kleverige massa.
-
Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Doe het kikkererwtenmengsel in een mengkom en meng er het korianderpoeder, de piment d'espelette, het natriumbicarbonaat en het zout onder.
-
Pers het knoflook en voeg samen met de fijngesnipperde kruiden, de ui en de geroosterde sesamzaadjes toe aan het kikkererwtenmengsel. Meng goed onder elkaar.
-
Maak uw handen nat en rol balletjes van het mengsel.
-
Bak de balletjes in de friteuse op 150 à 160 °C. Doe niet te veel balletjes in een keer in het mandje, maar bak ze in porties. e zijn klaar wanneer ze komen bovendrijven.
-
Afwerking:
-
Serveer bij de couscous met 7 groenten.
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Wijn Quinta Vista - Vinho Regional Lisboa - Portugal
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de kikkererwten 1 nacht weken in koud water.
-
Giet af en laat uitlekken. Dep goed droog met keukenpapier.
-
Snipper de koriander en de peterselie heel fijn.
-
Snipper de ui fijn.
-
Bereiding:
-
Mix de geweekte kikkererwten met de staafmixer of in de blender tot een kleverige massa.
-
Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Doe het kikkererwtenmengsel in een mengkom en meng er het korianderpoeder, de piment d'espelette, het natriumbicarbonaat en het zout onder.
-
Pers het knoflook en voeg samen met de fijngesnipperde kruiden, de ui en de geroosterde sesamzaadjes toe aan het kikkererwtenmengsel. Meng goed onder elkaar.
-
Maak uw handen nat en rol balletjes van het mengsel.
-
Bak de balletjes in de friteuse op 150 à 160 °C. Doe niet te veel balletjes in een keer in het mandje, maar bak ze in porties. e zijn klaar wanneer ze komen bovendrijven.
-
Afwerking:
-
Serveer bij de couscous met 7 groenten.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Affligem Tripel Wijn Quinta Vista - Vinho Regional Lisboa - Portugal