Falafelballetjes
Falafelballetjes

Falafelballetjes

40 min.
Bijgerecht
25 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 58 kcal
Vet 2 g
Verzadigd vet 0.3 g
Koolhydraat 5.9 g
Suiker 0.8 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 2.8 g
Zout 0 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kikkererwten 1 nacht weken in koud water.

  3. Giet af en laat uitlekken. Dep goed droog met keukenpapier.

  4. Snipper de koriander en de peterselie heel fijn.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Mix de geweekte kikkererwten met de staafmixer of in de blender tot een kleverige massa.

  8. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Doe het kikkererwtenmengsel in een mengkom en meng er het korianderpoeder, de piment d'espelette, het natriumbicarbonaat en het zout onder.

  10. Pers het knoflook en voeg samen met de fijngesnipperde kruiden, de ui en de geroosterde sesamzaadjes toe aan het kikkererwtenmengsel. Meng goed onder elkaar.

  11. Maak uw handen nat en rol balletjes van het mengsel.

  12. Bak de balletjes in de friteuse op 150 à 160 °C. Doe niet te veel balletjes in een keer in het mandje, maar bak ze in porties. e zijn klaar wanneer ze komen bovendrijven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer bij de couscous met 7 groenten.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de kikkererwten 1 nacht weken in koud water.

  3. Giet af en laat uitlekken. Dep goed droog met keukenpapier.

  4. Snipper de koriander en de peterselie heel fijn.

  5. Snipper de ui fijn.

  6. Bereiding:
  7. Mix de geweekte kikkererwten met de staafmixer of in de blender tot een kleverige massa.

  8. Rooster de sesamzaadjes in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.

  9. Doe het kikkererwtenmengsel in een mengkom en meng er het korianderpoeder, de piment d'espelette, het natriumbicarbonaat en het zout onder.

  10. Pers het knoflook en voeg samen met de fijngesnipperde kruiden, de ui en de geroosterde sesamzaadjes toe aan het kikkererwtenmengsel. Meng goed onder elkaar.

  11. Maak uw handen nat en rol balletjes van het mengsel.

  12. Bak de balletjes in de friteuse op 150 à 160 °C. Doe niet te veel balletjes in een keer in het mandje, maar bak ze in porties. e zijn klaar wanneer ze komen bovendrijven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer bij de couscous met 7 groenten.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 58 kcal
Vet 2 g
Verzadigd vet 0.3 g
Koolhydraat 5.9 g
Suiker 0.8 g
Vezel 2.7 g
Eiwit 2.8 g
Zout 0 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Affligem Tripel Wijn Quinta Vista - Vinho Regional Lisboa - Portugal

Bekijk het recept digitaal