Fazant met appelsaus en pistachepeertjes
Fazant met appelsaus en pistachepeertjes

Fazant met appelsaus en pistachepeertjes

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 957 kcal
Vet 51.6 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 66 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Schil de appelen, snij ze in zeer kleine blokjes en besprenkel met citroensap.

  4. Snij het spek in stukjes.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Schil de peren en snij middendoor. Verwijder het klokhuis en besprenkel met de rest van het citroensap.

  7. Doe de pistachenoten samen met de spekstukjes, de peterselie (hou 1 eetl. opzij voor de versiering) en 1 mespunt cayennepeper in een hoge beker en mix tot een grove, lichtjes samenhangende pasta. Verdeel deze pasta over de halve peren.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie en roerbak de uien 1 min. Giet er de wildfond bij en 2 dl appeljenever. Kruid met 1 koffiel. tijm. Laat tot ± 1/3 inkoken gedurende 10 min.

  10. Voeg de appelstukjes toe en laat 5 min. sudderen. Kruid met peper en zout en voeg de room toe. Hou warm op een heel zacht vuurtje.

  11. Schuif de peren 10 à 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Bak de fazantfilets in 2 eetl. olijfolie gedurende 3 min. goudbruin aan beide kanten op hoog vuur.

  13. Giet er 1/2 dl appeljenever bij en kruid met peper en zout en 1/2 koffielepel tijm, dek af en laat gaar worden op een zacht vuur (6 à 8 min., afhankelijk van de dikte).

  14. Haal het vlees uit de pan, hou warm en giet er de appelsaus bij. Laat nog even goed doorkoken. Bind indien nodig heel lichtjes met instantsausbinder.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de fazantfilets met een beetje saus, 2 halve peren, rösti of kroketjes en strooi er de peterselie over.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de uien fijn.

  3. Schil de appelen, snij ze in zeer kleine blokjes en besprenkel met citroensap.

  4. Snij het spek in stukjes.

  5. Snipper de peterselie fijn.

  6. Schil de peren en snij middendoor. Verwijder het klokhuis en besprenkel met de rest van het citroensap.

  7. Doe de pistachenoten samen met de spekstukjes, de peterselie (hou 1 eetl. opzij voor de versiering) en 1 mespunt cayennepeper in een hoge beker en mix tot een grove, lichtjes samenhangende pasta. Verdeel deze pasta over de halve peren.

  8. Bereiding:
  9. Verhit 1 eetl. olijfolie en roerbak de uien 1 min. Giet er de wildfond bij en 2 dl appeljenever. Kruid met 1 koffiel. tijm. Laat tot ± 1/3 inkoken gedurende 10 min.

  10. Voeg de appelstukjes toe en laat 5 min. sudderen. Kruid met peper en zout en voeg de room toe. Hou warm op een heel zacht vuurtje.

  11. Schuif de peren 10 à 15 min. in een op 200 °C voorverwarmde oven.

  12. Bak de fazantfilets in 2 eetl. olijfolie gedurende 3 min. goudbruin aan beide kanten op hoog vuur.

  13. Giet er 1/2 dl appeljenever bij en kruid met peper en zout en 1/2 koffielepel tijm, dek af en laat gaar worden op een zacht vuur (6 à 8 min., afhankelijk van de dikte).

  14. Haal het vlees uit de pan, hou warm en giet er de appelsaus bij. Laat nog even goed doorkoken. Bind indien nodig heel lichtjes met instantsausbinder.

  15. Afwerking:
  16. Serveer de fazantfilets met een beetje saus, 2 halve peren, rösti of kroketjes en strooi er de peterselie over.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 957 kcal
Vet 51.6 g
Koolhydraat 26.1 g
Eiwit 66 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château Audefiert A.C. Corbières Zondoorstoofde wijn uit het Franse zuiden. Bezit een opmerkelijk donker-rode kleur en een aangenaam fruitig boeket. Ook in de smaak bijzonder fruitig en warm kruidig. Wijn Domaine du Grand Pouget A.C. Bergerac Elegante en fijne bergerac met sympathieke neus van zwarte bes en framboos. Sappige en soepele smaak met tegelijk veel karakter.

Bekijk het recept digitaal