- Bewaar

- Bewaar
Fazantfilet met paddenstoelenstrudel
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Ramières | A.O.P. Gigondas Wijn Cider Dumoulin | Brut de framboise
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Laat het eekhoorntjesbrood 30 min. weken in lauw water. Haal het eruit, giet het weekwater door een zeef en zet opzij. Spoel het eekhoorntjesbrood af en knijp uit. Snij in stukjes.
-
Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
-
Plet de jeneverbessen tussen 2 lepels.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan. Bak de fazantfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Neem uit de pan, schik in een ovenschotel en zet koel weg.
-
Stoof 1/2 van de sjalotten in het braadvocht van de fazant op een matig vuur. Leng aan met de wijn en de fond. Voeg de jeneverbessen, de tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat tot 1/3 inkoken. Giet door een zeef in een steelpan en zet opzij.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de rest van de sjalotten. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en stoof 5 min. op een zacht vuur. Voeg regelmatig 1 eetl. weekwater toe en roer. Doe er de room bij en laat even indikken. Kruid met peper en zout en voeg het bieslook toe. Laat afkoelen.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter. Bestrijk er 1 vel brickdeeg mee. Leg er het tweede vel op en bestrijk het ook. Verdeel het eekhoorntjesbrood over het deeg op een strook van 5 cm breed.
-
Vouw het brickdeeg in de vorm van een strudel, maar vouw het bovenste flapje nog niet dicht. Snij in 4.
-
Zet de fazantfilets 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Vouw het flapje van de strudels dicht. Bestrijk met nog wat gesmolten boter. Schik in een ovenschotel en zet de laatste 10 à 15 min. bij de fazantfilets in de oven.
-
Warm de wijnsaus op en voeg de gelei en de bereide bosbessen toe. Bind licht met instantsausbinder. Haal van het vuur en klop er 2 eetl. boter onder.
-
Afwerking:
-
Serveer de fazantfilet met wat saus en een strudel. Geef er gestoofd witloof en aardappelgratin bij.
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Ramières | A.O.P. Gigondas Wijn Cider Dumoulin | Brut de framboise
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de fazantfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog met keukenpapier.
-
Laat het eekhoorntjesbrood 30 min. weken in lauw water. Haal het eruit, giet het weekwater door een zeef en zet opzij. Spoel het eekhoorntjesbrood af en knijp uit. Snij in stukjes.
-
Snipper de sjalotten en het bieslook fijn.
-
Plet de jeneverbessen tussen 2 lepels.
-
Bereiding:
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan. Bak de fazantfilets aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Neem uit de pan, schik in een ovenschotel en zet koel weg.
-
Stoof 1/2 van de sjalotten in het braadvocht van de fazant op een matig vuur. Leng aan met de wijn en de fond. Voeg de jeneverbessen, de tijm en laurier toe. Breng aan de kook en laat tot 1/3 inkoken. Giet door een zeef in een steelpan en zet opzij.
-
Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en stoof de rest van de sjalotten. Voeg het eekhoorntjesbrood toe en stoof 5 min. op een zacht vuur. Voeg regelmatig 1 eetl. weekwater toe en roer. Doe er de room bij en laat even indikken. Kruid met peper en zout en voeg het bieslook toe. Laat afkoelen.
-
Verwarm de oven 10 min. voor op 180 °C.
-
Smelt ondertussen 2 eetl. boter. Bestrijk er 1 vel brickdeeg mee. Leg er het tweede vel op en bestrijk het ook. Verdeel het eekhoorntjesbrood over het deeg op een strook van 5 cm breed.
-
Vouw het brickdeeg in de vorm van een strudel, maar vouw het bovenste flapje nog niet dicht. Snij in 4.
-
Zet de fazantfilets 25 min. in de voorverwarmde oven.
-
Vouw het flapje van de strudels dicht. Bestrijk met nog wat gesmolten boter. Schik in een ovenschotel en zet de laatste 10 à 15 min. bij de fazantfilets in de oven.
-
Warm de wijnsaus op en voeg de gelei en de bereide bosbessen toe. Bind licht met instantsausbinder. Haal van het vuur en klop er 2 eetl. boter onder.
-
Afwerking:
-
Serveer de fazantfilet met wat saus en een strudel. Geef er gestoofd witloof en aardappelgratin bij.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Château des Ramières | A.O.P. Gigondas Wijn Cider Dumoulin | Brut de framboise