Fazantfilet met rivierkreeftensausje
Fazantfilet met rivierkreeftensausje

Fazantfilet met rivierkreeftensausje

40 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 737 kcal
Vet 43.4 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 71.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de fazantenborstfilet oppervlakkig ontdooien.

  3. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  4. Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  5. Verdeel de champignons in 2 of 4, afhankelijk van de grootte.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1/2 eetl. boter in de steelpan. Bak de champignons gedurende 5 min. en schep regelmatig om met een houten lepel. Kruid met peper en zout en plaats opzij tot de afwerking van de saus.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan. Bak de fazantenborstfilets langs beide kanten bruin. Kruid met peper en zout.

  10. Bak verder gedurende 10 à 15 min. op een matig vuurtje. Haal de filets uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie in een oven van 120 °C.

  11. Smelt de rest van de boter in de braadpan en voeg de fijngesnipperde sjalot en knoflook toe. Stoof gedurende 2 min. op een matig vuurtje.

  12. Blus met de cognac en de witte wijn.

  13. Verhoog het vuur en laat tot de helft inkoken. Leng aan met de visfond en de room. Voeg ten slotte het tomatenconcentraat toe.

  14. Laat nogmaals inkoken tot u een lichtgebonden saus bekomt.

  15. Meng er tot slot de rivierkreeftjes, de champignons en de tomatenblokjes onder. Laat nog even opkoken.

  16. Afwerking:
  17. Lepel wat saus over de goudbruine fazantenborstfilets en dien de rest van de saus apart op. Garneer met verse peterselie.

  18. Serveer met aardappelgratin, rijst, rösti of tagliatelle. Dit gerecht is ook heerlijk met groentemousse (zie recept `Groentemousse')

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de fazantenborstfilet oppervlakkig ontdooien.

  3. Snipper de sjalot en het teentje knoflook fijn.

  4. Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in blokjes.

  5. Verdeel de champignons in 2 of 4, afhankelijk van de grootte.

  6. Snipper de peterselie fijn.

  7. Bereiding:
  8. Smelt 1/2 eetl. boter in de steelpan. Bak de champignons gedurende 5 min. en schep regelmatig om met een houten lepel. Kruid met peper en zout en plaats opzij tot de afwerking van de saus.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een braadpan. Bak de fazantenborstfilets langs beide kanten bruin. Kruid met peper en zout.

  10. Bak verder gedurende 10 à 15 min. op een matig vuurtje. Haal de filets uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie in een oven van 120 °C.

  11. Smelt de rest van de boter in de braadpan en voeg de fijngesnipperde sjalot en knoflook toe. Stoof gedurende 2 min. op een matig vuurtje.

  12. Blus met de cognac en de witte wijn.

  13. Verhoog het vuur en laat tot de helft inkoken. Leng aan met de visfond en de room. Voeg ten slotte het tomatenconcentraat toe.

  14. Laat nogmaals inkoken tot u een lichtgebonden saus bekomt.

  15. Meng er tot slot de rivierkreeftjes, de champignons en de tomatenblokjes onder. Laat nog even opkoken.

  16. Afwerking:
  17. Lepel wat saus over de goudbruine fazantenborstfilets en dien de rest van de saus apart op. Garneer met verse peterselie.

  18. Serveer met aardappelgratin, rijst, rösti of tagliatelle. Dit gerecht is ook heerlijk met groentemousse (zie recept `Groentemousse')

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 737 kcal
Vet 43.4 g
Koolhydraat 4.3 g
Eiwit 71.4 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Vino Nobile di Montepulciano DOCG Loggia delle Sassaie Toscane - Italië Italiaanse wijn met geconcentreerde kleur, warme aroma's en gekonfijte toetsen. In de mond pakt hij uit met een volle, krachtige, kruidige en sappige smaak. Wijn Hautes Côtes de Beaune A.C. Albert Bichot Uitgesproken kersenrood van kleur, met een neus van rode vruchten, kersen en kersenpitten - typisch voor de pinot noir. De aanzet in de mond is fruitig en wordt dan licht kruidig.

Bekijk het recept digitaal