- Bewaar

- Bewaar
Feestelijke vissoepje met fijne groenten en salie
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Cetus Reserve Chardonnay Zuid-Afrika
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de staartvis volledig ontdooien en snij in fijne plakjes.
-
Snij ondertussen de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij vervolgens in flinterdunne reepjes met een met of op de mandoline.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak 8 blaadjes salie 1 min. goudbruin aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout.
-
Snij 2 blaadjes salie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in de braadpan van de salie en bak de staartvisplakjes 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet opzij en hou warm.
-
Warm ondertussen de fond op in een pannetje en laat 1 min. koken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de braadpan van de vis en bak de venkel 5 min. Roer er de fijngesnipperde salie, de wortelslierten en het knoflook onder. Laat nog 1 à 2 min. opwarmen.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een torentje van venkel en wortel en schik er 2 à 3 plakjes gebakken staartvis op. Werk af met 2 blaadjes gebakken salie en de fond.
Lust uw kroost geen vis? Vervang dan de gebakken staartvis door gebakken kippenblokjes.
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Cetus Reserve Chardonnay Zuid-Afrika
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(ontdooitijd + 15 min.)
-
Laat de staartvis volledig ontdooien en snij in fijne plakjes.
-
Snij ondertussen de venkel in 2 en verwijder de harde kern. Snij vervolgens in flinterdunne reepjes met een met of op de mandoline.
-
Snipper het knoflook fijn.
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in een braadpan en bak 8 blaadjes salie 1 min. goudbruin aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi met grof zeezout.
-
Snij 2 blaadjes salie fijn.
-
Bereiding:
-
Verhit 2 eetl. olijfolie in de braadpan van de salie en bak de staartvisplakjes 1 à 2 min. goudbruin aan elke kant. Kruid met peper en zout. Zet opzij en hou warm.
-
Warm ondertussen de fond op in een pannetje en laat 1 min. koken.
-
Verhit 1 eetl. olijfolie in de braadpan van de vis en bak de venkel 5 min. Roer er de fijngesnipperde salie, de wortelslierten en het knoflook onder. Laat nog 1 à 2 min. opwarmen.
-
Afwerking:
-
Maak op elk bord een torentje van venkel en wortel en schik er 2 à 3 plakjes gebakken staartvis op. Werk af met 2 blaadjes gebakken salie en de fond.
Lust uw kroost geen vis? Vervang dan de gebakken staartvis door gebakken kippenblokjes.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier LeFort Tripel Sterk blond bier Wijn Cetus Reserve Chardonnay Zuid-Afrika