Fettuccine met mantelschelpnootjes
Fettuccine met mantelschelpnootjes

Fettuccine met mantelschelpnootjes

20 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kcal
Vet 24.2 g
Koolhydraat 37.9 g
Eiwit 21.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het wit van de prei (er mag ook wat groen bij) in fijne ringen.

  3. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  4. Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep goed droog.

  5. Bereiding:
  6. Breng 2 l lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een brede pan en bak al roerend de mantelschelpnoten gedurende 3 min. Haal uit de pan.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan en doe er de preiringen in. Bak 3 min. al roerend. Giet er de room bij en kruid met nootmuskaat en peper. Laat op een zacht vuur 2 min. pruttelen.

  9. Voeg de reepjes gerookte zalm toe en laat nog even opwarmen, zonder te koken.

  10. Voeg de gebakken mantelschelpnoten en de pasta toe en schep om. Verdeel over lege sint-jakobsschelpen of individuele schoteltjes en laat nog even kleuren onder de grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op met stokbrood en geef er eventueel wat gemalen kaas bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snij het wit van de prei (er mag ook wat groen bij) in fijne ringen.

  3. Snij de gerookte zalm in reepjes.

  4. Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep goed droog.

  5. Bereiding:
  6. Breng 2 l lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  7. Smelt 2 eetl. boter in een brede pan en bak al roerend de mantelschelpnoten gedurende 3 min. Haal uit de pan.

  8. Smelt 1 eetl. boter in een pan en doe er de preiringen in. Bak 3 min. al roerend. Giet er de room bij en kruid met nootmuskaat en peper. Laat op een zacht vuur 2 min. pruttelen.

  9. Voeg de reepjes gerookte zalm toe en laat nog even opwarmen, zonder te koken.

  10. Voeg de gebakken mantelschelpnoten en de pasta toe en schep om. Verdeel over lege sint-jakobsschelpen of individuele schoteltjes en laat nog even kleuren onder de grill.

  11. Afwerking:
  12. Dien onmiddellijk op met stokbrood en geef er eventueel wat gemalen kaas bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 462 kcal
Vet 24.2 g
Koolhydraat 37.9 g
Eiwit 21.9 g

Bekijk het recept digitaal