- Bewaar

- Bewaar
Fettuccine met mantelschelpnootjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het wit van de prei (er mag ook wat groen bij) in fijne ringen.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep goed droog.
-
Bereiding:
-
Breng 2 l lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt 2 eetl. boter in een brede pan en bak al roerend de mantelschelpnoten gedurende 3 min. Haal uit de pan.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en doe er de preiringen in. Bak 3 min. al roerend. Giet er de room bij en kruid met nootmuskaat en peper. Laat op een zacht vuur 2 min. pruttelen.
-
Voeg de reepjes gerookte zalm toe en laat nog even opwarmen, zonder te koken.
-
Voeg de gebakken mantelschelpnoten en de pasta toe en schep om. Verdeel over lege sint-jakobsschelpen of individuele schoteltjes en laat nog even kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met stokbrood en geef er eventueel wat gemalen kaas bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij het wit van de prei (er mag ook wat groen bij) in fijne ringen.
-
Snij de gerookte zalm in reepjes.
-
Laat de mantelschelpnoten ontdooien en dep goed droog.
-
Bereiding:
-
Breng 2 l lichtgezouten water aan de kook en kook de pasta gaar (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.
-
Smelt 2 eetl. boter in een brede pan en bak al roerend de mantelschelpnoten gedurende 3 min. Haal uit de pan.
-
Smelt 1 eetl. boter in een pan en doe er de preiringen in. Bak 3 min. al roerend. Giet er de room bij en kruid met nootmuskaat en peper. Laat op een zacht vuur 2 min. pruttelen.
-
Voeg de reepjes gerookte zalm toe en laat nog even opwarmen, zonder te koken.
-
Voeg de gebakken mantelschelpnoten en de pasta toe en schep om. Verdeel over lege sint-jakobsschelpen of individuele schoteltjes en laat nog even kleuren onder de grill.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met stokbrood en geef er eventueel wat gemalen kaas bij.