- Bewaar

- Bewaar
Frambozenbavarois met kiwicoulis
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de frambozen ontdooien en laat uitlekken.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Bereiding:
-
Breng 3,5 eetl. water in een kookpot aan de kook, samen met 125 g suiker. Neem van het vuur. Los er de gelatineblaadjes al roerend in op.
-
Plet de ontdooide frambozen met een vork en roer ze samen met het citroensap onder het gelatinemengsel. Laat afkoelen.
-
Klop ondertussen de eiwitten en de room in aparte mengkommen stijf.
-
Roer eerst de plattekaas en daarna de slagroom onder het frambozen mengsel. Schep er dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder.
-
Bestrijk een cakevorm of 4 individuele vormpjes met de olie en schep er de bavarois in. Laat minstens 6 u. opstijven in de koelkast.
-
Maak de kiwisaus: breng 3 eetl. water samen met 3 eetl. suiker aan de kook in een steelpan en laat inkoken (laat niet kleuren).
-
Plet 3 kiwi's en roer ze onder het suikerwater. Druk indien gewenst door een zeef. Mix de saus niet, want gemixte kiwipitjes smaken bitter.
-
Afwerking:
-
Snij 1 kiwi in schijfjes. Schik de frambozenbavarois op een bord of schaal. Giet er de kiwisaus rond en versier met schijfjes kiwi.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de frambozen ontdooien en laat uitlekken.
-
Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.
-
Bereiding:
-
Breng 3,5 eetl. water in een kookpot aan de kook, samen met 125 g suiker. Neem van het vuur. Los er de gelatineblaadjes al roerend in op.
-
Plet de ontdooide frambozen met een vork en roer ze samen met het citroensap onder het gelatinemengsel. Laat afkoelen.
-
Klop ondertussen de eiwitten en de room in aparte mengkommen stijf.
-
Roer eerst de plattekaas en daarna de slagroom onder het frambozen mengsel. Schep er dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder.
-
Bestrijk een cakevorm of 4 individuele vormpjes met de olie en schep er de bavarois in. Laat minstens 6 u. opstijven in de koelkast.
-
Maak de kiwisaus: breng 3 eetl. water samen met 3 eetl. suiker aan de kook in een steelpan en laat inkoken (laat niet kleuren).
-
Plet 3 kiwi's en roer ze onder het suikerwater. Druk indien gewenst door een zeef. Mix de saus niet, want gemixte kiwipitjes smaken bitter.
-
Afwerking:
-
Snij 1 kiwi in schijfjes. Schik de frambozenbavarois op een bord of schaal. Giet er de kiwisaus rond en versier met schijfjes kiwi.