Frambozenbavarois met kiwicoulis
Frambozenbavarois met kiwicoulis

Frambozenbavarois met kiwicoulis

30 min.
Dessert
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 59.3 g
Eiwit 7.7 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozen ontdooien en laat uitlekken.

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Bereiding:
  5. Breng 3,5 eetl. water in een kookpot aan de kook, samen met 125 g suiker. Neem van het vuur. Los er de gelatineblaadjes al roerend in op.

  6. Plet de ontdooide frambozen met een vork en roer ze samen met het citroensap onder het gelatinemengsel. Laat afkoelen.

  7. Klop ondertussen de eiwitten en de room in aparte mengkommen stijf.

  8. Roer eerst de plattekaas en daarna de slagroom onder het frambozen mengsel. Schep er dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder.

  9. Bestrijk een cakevorm of 4 individuele vormpjes met de olie en schep er de bavarois in. Laat minstens 6 u. opstijven in de koelkast.

  10. Maak de kiwisaus: breng 3 eetl. water samen met 3 eetl. suiker aan de kook in een steelpan en laat inkoken (laat niet kleuren).

  11. Plet 3 kiwi's en roer ze onder het suikerwater. Druk indien gewenst door een zeef. Mix de saus niet, want gemixte kiwipitjes smaken bitter.

  12. Afwerking:
  13. Snij 1 kiwi in schijfjes. Schik de frambozenbavarois op een bord of schaal. Giet er de kiwisaus rond en versier met schijfjes kiwi.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de frambozen ontdooien en laat uitlekken.

  3. Laat de gelatineblaadjes weken in koud water. Knijp uit.

  4. Bereiding:
  5. Breng 3,5 eetl. water in een kookpot aan de kook, samen met 125 g suiker. Neem van het vuur. Los er de gelatineblaadjes al roerend in op.

  6. Plet de ontdooide frambozen met een vork en roer ze samen met het citroensap onder het gelatinemengsel. Laat afkoelen.

  7. Klop ondertussen de eiwitten en de room in aparte mengkommen stijf.

  8. Roer eerst de plattekaas en daarna de slagroom onder het frambozen mengsel. Schep er dan voorzichtig de stijfgeklopte eiwitten onder.

  9. Bestrijk een cakevorm of 4 individuele vormpjes met de olie en schep er de bavarois in. Laat minstens 6 u. opstijven in de koelkast.

  10. Maak de kiwisaus: breng 3 eetl. water samen met 3 eetl. suiker aan de kook in een steelpan en laat inkoken (laat niet kleuren).

  11. Plet 3 kiwi's en roer ze onder het suikerwater. Druk indien gewenst door een zeef. Mix de saus niet, want gemixte kiwipitjes smaken bitter.

  12. Afwerking:
  13. Snij 1 kiwi in schijfjes. Schik de frambozenbavarois op een bord of schaal. Giet er de kiwisaus rond en versier met schijfjes kiwi.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 429 kcal
Vet 17.7 g
Koolhydraat 59.3 g
Eiwit 7.7 g

Bekijk het recept digitaal