Galettes met champignons en spinazie
Galettes met champignons en spinazie

Galettes met champignons en spinazie

Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 34.8 g
Koolhydraat 48.7 g
Eiwit 25 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 30 min. rust)

  3. Mix de bloem samen met het zout, de eieren en de melk of rijstdrank in een mengkom tot een glad beslag. Laat 30 min. rusten.

  4. Snij de champignons in plakjes.

  5. Rasp de grana padano.

  6. Snij de ham in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons ± 2 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de pesto en de room toe. Kruid goed met zwarte peper en zout. Verwarm op een zacht vuur.

  10. Smelt intussen 1/2 koffiel. boter per pannenkoek in een pannenkoekenpan en giet er 1 pollepel beslag in. Laat enkele minuten bakken. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant. Bak zo 8 pannenkoeken.

  11. Schep een beetje groenten in het midden van elke pannenkoek en verdeel er de rauwe ham en de kaas over. Vouw de 4 randen naar binnen tot een vierkant.

  12. Leg de gevulde pannenkoeken op een bakplaat met bakpapier en zet 2 à 3 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een slaatje.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. (15 min. + 30 min. rust)

  3. Mix de bloem samen met het zout, de eieren en de melk of rijstdrank in een mengkom tot een glad beslag. Laat 30 min. rusten.

  4. Snij de champignons in plakjes.

  5. Rasp de grana padano.

  6. Snij de ham in reepjes.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  9. Smelt 1 eetl. boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de champignons ± 2 min. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Voeg de pesto en de room toe. Kruid goed met zwarte peper en zout. Verwarm op een zacht vuur.

  10. Smelt intussen 1/2 koffiel. boter per pannenkoek in een pannenkoekenpan en giet er 1 pollepel beslag in. Laat enkele minuten bakken. Draai de pannenkoek om en bak de andere kant. Bak zo 8 pannenkoeken.

  11. Schep een beetje groenten in het midden van elke pannenkoek en verdeel er de rauwe ham en de kaas over. Vouw de 4 randen naar binnen tot een vierkant.

  12. Leg de gevulde pannenkoeken op een bakplaat met bakpapier en zet 2 à 3 min. in de voorverwarmde oven.

  13. Afwerking:
  14. Serveer met een slaatje.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 608 kcal
Vet 34.8 g
Koolhydraat 48.7 g
Eiwit 25 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Bier Floreffe Dubbel Abdijbier Wijn La Charmée Manoir du Chardon A.O.P. Saint-Véran

Bekijk het recept digitaal