Gamba's diabolo
Gamba's diabolo

Gamba's diabolo

Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 3.4 g
Eiwit 16.4 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Verwijder de pitten van de pepertjes en snij in fijne ringen.

  4. Dompel de gamba's 2 min. onder in heet water. Pel ze en dep goed droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad met een bittere smaak).

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 koffiel. boter in een diepe pan en stoof de sjalot glazig. Voeg de witte wijn en de pepertjes toe. Laat gedurende 2 min. koken.

  7. Voeg de gamba's toe en kook zachtjes verder gedurende 2 min. Haal de gamba's uit de pan en leg ze in kleine, individuele ovenschaaltjes.

  8. Voeg de room, de tomatenpuree en het paprikapoeder toe aan het vocht in de pan. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout en laat 2 min. inkoken.

  9. Giet de saus over de gamba's in de schaaltjes en strooi er de gemalen kaas over. Plaats 2 à 3 min. onder de grill voor een mooi korstje.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op met een stukje ciabatta.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Snipper de sjalotten fijn.

  3. Verwijder de pitten van de pepertjes en snij in fijne ringen.

  4. Dompel de gamba's 2 min. onder in heet water. Pel ze en dep goed droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad met een bittere smaak).

  5. Bereiding:
  6. Verhit 1 koffiel. boter in een diepe pan en stoof de sjalot glazig. Voeg de witte wijn en de pepertjes toe. Laat gedurende 2 min. koken.

  7. Voeg de gamba's toe en kook zachtjes verder gedurende 2 min. Haal de gamba's uit de pan en leg ze in kleine, individuele ovenschaaltjes.

  8. Voeg de room, de tomatenpuree en het paprikapoeder toe aan het vocht in de pan. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout en laat 2 min. inkoken.

  9. Giet de saus over de gamba's in de schaaltjes en strooi er de gemalen kaas over. Plaats 2 à 3 min. onder de grill voor een mooi korstje.

  10. Afwerking:
  11. Dien onmiddellijk op met een stukje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 298 kcal
Vet 20.7 g
Koolhydraat 3.4 g
Eiwit 16.4 g

Bekijk het recept digitaal