- Bewaar

- Bewaar
Gamba's diabolo
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Verwijder de pitten van de pepertjes en snij in fijne ringen.
-
Dompel de gamba's 2 min. onder in heet water. Pel ze en dep goed droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad met een bittere smaak).
-
Bereiding:
-
Verhit 1 koffiel. boter in een diepe pan en stoof de sjalot glazig. Voeg de witte wijn en de pepertjes toe. Laat gedurende 2 min. koken.
-
Voeg de gamba's toe en kook zachtjes verder gedurende 2 min. Haal de gamba's uit de pan en leg ze in kleine, individuele ovenschaaltjes.
-
Voeg de room, de tomatenpuree en het paprikapoeder toe aan het vocht in de pan. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout en laat 2 min. inkoken.
-
Giet de saus over de gamba's in de schaaltjes en strooi er de gemalen kaas over. Plaats 2 à 3 min. onder de grill voor een mooi korstje.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met een stukje ciabatta.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Verwijder de pitten van de pepertjes en snij in fijne ringen.
-
Dompel de gamba's 2 min. onder in heet water. Pel ze en dep goed droog. Verwijder het darmkanaal (de bruine draad met een bittere smaak).
-
Bereiding:
-
Verhit 1 koffiel. boter in een diepe pan en stoof de sjalot glazig. Voeg de witte wijn en de pepertjes toe. Laat gedurende 2 min. koken.
-
Voeg de gamba's toe en kook zachtjes verder gedurende 2 min. Haal de gamba's uit de pan en leg ze in kleine, individuele ovenschaaltjes.
-
Voeg de room, de tomatenpuree en het paprikapoeder toe aan het vocht in de pan. Kruid naar smaak met cayennepeper en zout en laat 2 min. inkoken.
-
Giet de saus over de gamba's in de schaaltjes en strooi er de gemalen kaas over. Plaats 2 à 3 min. onder de grill voor een mooi korstje.
-
Afwerking:
-
Dien onmiddellijk op met een stukje ciabatta.