Gamba's met banaan en kokosmelk
Gamba's met banaan en kokosmelk

Gamba's met banaan en kokosmelk

25 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 291 kcal
Vet 21.5 g
Koolhydraat 15.1 g
Eiwit 9.1 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dompel de gamba's 2 min. onder in heet water. Pel ze, maar laat het kopje eraan. Snij de bovenkant open en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt).

  3. Pel de bananen, snij in blokjes van 2 cm en besprenkel met het citroensap.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Snij de jonge uitjes in fijne ringen of versnipper het bieslook.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de gamba's toe en bak gedurende 3 min. Snij ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit. Voeg ze samen met het stokje toe aan de bereiding. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de bananen toe en laat heel even meebakken.

  9. Giet er de kokosmelk over en laat nog een paar minuten opwarmen. Breng op smaak met cayennepeper. Verwijder het vanillestokje.

  10. Afwerking:
  11. Schep de gamba's op de borden, lepel er de saus over met de stukken banaan en garneer met de jonge uitjes of het bieslook. Serveer met Griekse deegwaren of een stukje ciabatta.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Dompel de gamba's 2 min. onder in heet water. Pel ze, maar laat het kopje eraan. Snij de bovenkant open en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt).

  3. Pel de bananen, snij in blokjes van 2 cm en besprenkel met het citroensap.

  4. Snipper de sjalotten fijn.

  5. Snij de jonge uitjes in fijne ringen of versnipper het bieslook.

  6. Bereiding:
  7. Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de gamba's toe en bak gedurende 3 min. Snij ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit. Voeg ze samen met het stokje toe aan de bereiding. Kruid met peper en zout.

  8. Voeg de bananen toe en laat heel even meebakken.

  9. Giet er de kokosmelk over en laat nog een paar minuten opwarmen. Breng op smaak met cayennepeper. Verwijder het vanillestokje.

  10. Afwerking:
  11. Schep de gamba's op de borden, lepel er de saus over met de stukken banaan en garneer met de jonge uitjes of het bieslook. Serveer met Griekse deegwaren of een stukje ciabatta.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 291 kcal
Vet 21.5 g
Koolhydraat 15.1 g
Eiwit 9.1 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Ronde en heerlijke witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is droog en elegant. Wijn Petit Chablis A.C. Union des Viticulteurs de Chablis Mooie droge witte bourgogne met levendig boeket. Frisse en aangenaam fruitige smaak.

Bekijk het recept digitaal