- Bewaar

- Bewaar
Gamba's met banaan en kokosmelk
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Ronde en heerlijke witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is droog en elegant. Wijn Petit Chablis A.C. Union des Viticulteurs de Chablis Mooie droge witte bourgogne met levendig boeket. Frisse en aangenaam fruitige smaak.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dompel de gamba's 2 min. onder in heet water. Pel ze, maar laat het kopje eraan. Snij de bovenkant open en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt).
-
Pel de bananen, snij in blokjes van 2 cm en besprenkel met het citroensap.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de jonge uitjes in fijne ringen of versnipper het bieslook.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de gamba's toe en bak gedurende 3 min. Snij ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit. Voeg ze samen met het stokje toe aan de bereiding. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de bananen toe en laat heel even meebakken.
-
Giet er de kokosmelk over en laat nog een paar minuten opwarmen. Breng op smaak met cayennepeper. Verwijder het vanillestokje.
-
Afwerking:
-
Schep de gamba's op de borden, lepel er de saus over met de stukken banaan en garneer met de jonge uitjes of het bieslook. Serveer met Griekse deegwaren of een stukje ciabatta.
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Ronde en heerlijke witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is droog en elegant. Wijn Petit Chablis A.C. Union des Viticulteurs de Chablis Mooie droge witte bourgogne met levendig boeket. Frisse en aangenaam fruitige smaak.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Dompel de gamba's 2 min. onder in heet water. Pel ze, maar laat het kopje eraan. Snij de bovenkant open en verwijder het darmkanaal (de bruine draad die bitter smaakt).
-
Pel de bananen, snij in blokjes van 2 cm en besprenkel met het citroensap.
-
Snipper de sjalotten fijn.
-
Snij de jonge uitjes in fijne ringen of versnipper het bieslook.
-
Bereiding:
-
Verhit de olijfolie in een kookpot en bak de sjalotten glazig. Voeg de gamba's toe en bak gedurende 3 min. Snij ondertussen het vanillestokje in de lengte open en schraap de pitjes eruit. Voeg ze samen met het stokje toe aan de bereiding. Kruid met peper en zout.
-
Voeg de bananen toe en laat heel even meebakken.
-
Giet er de kokosmelk over en laat nog een paar minuten opwarmen. Breng op smaak met cayennepeper. Verwijder het vanillestokje.
-
Afwerking:
-
Schep de gamba's op de borden, lepel er de saus over met de stukken banaan en garneer met de jonge uitjes of het bieslook. Serveer met Griekse deegwaren of een stukje ciabatta.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Pinot Blanc Réserve Particulière A.C. Alsace Wolfberger Ronde en heerlijke witte wijn met aroma's van rijp fruit en bloemen. Zijn smaak is droog en elegant. Wijn Petit Chablis A.C. Union des Viticulteurs de Chablis Mooie droge witte bourgogne met levendig boeket. Frisse en aangenaam fruitige smaak.