Gamba's met tomatencarpaccio en tartaar
Gamba's met tomatencarpaccio en tartaar

Gamba's met tomatencarpaccio en tartaar

30 min.
Voorgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 32.8 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 22.9 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de tartaarsaus. Hak van de verschillende verse kruiden enkele blaadjes fijn (voor 1 eetl.) en plet het hardgekookte ei. Meng met de mayonaise, de kappertjes en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast.

  3. Leg de gamba's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water), verwijder de pitjes en snij in blokjes. Meng met het sjalotje, 1 eetl. xeresazijn en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet opzij.

  6. Doe de pesto in een diep bord en schep er de gamba's door, tot ze aan alle kanten bedekt zijn. Wentel ze een voor een door het paneermeel.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de zonnebloemolie in een pan (laat niet te heet worden). Bak de gamba's 2 min. aan één kant op een matig vuur. Keer ze om en laat nog 2 min. bakken.

  9. Snipper intussen in totaal 3 eetl. verse kruidenblaadjes fijn en meng door elkaar.

  10. Afwerking:
  11. Maak een torentje van de gemarineerde tomatenblokjes in het midden van het bord. Vouw er een sneetje ham bovenop, gevolgd door een hoopje verse kruiden.

  12. Schik de gebakken gamba's rond het torentje en serveer. Geef er de tartaarsaus en stokbrood bij.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Maak de tartaarsaus. Hak van de verschillende verse kruiden enkele blaadjes fijn (voor 1 eetl.) en plet het hardgekookte ei. Meng met de mayonaise, de kappertjes en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast.

  3. Leg de gamba's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal.

  4. Snipper de sjalot fijn.

  5. Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water), verwijder de pitjes en snij in blokjes. Meng met het sjalotje, 1 eetl. xeresazijn en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet opzij.

  6. Doe de pesto in een diep bord en schep er de gamba's door, tot ze aan alle kanten bedekt zijn. Wentel ze een voor een door het paneermeel.

  7. Bereiding:
  8. Verwarm de zonnebloemolie in een pan (laat niet te heet worden). Bak de gamba's 2 min. aan één kant op een matig vuur. Keer ze om en laat nog 2 min. bakken.

  9. Snipper intussen in totaal 3 eetl. verse kruidenblaadjes fijn en meng door elkaar.

  10. Afwerking:
  11. Maak een torentje van de gemarineerde tomatenblokjes in het midden van het bord. Vouw er een sneetje ham bovenop, gevolgd door een hoopje verse kruiden.

  12. Schik de gebakken gamba's rond het torentje en serveer. Geef er de tartaarsaus en stokbrood bij.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 412 kcal
Vet 32.8 g
Koolhydraat 6.3 g
Eiwit 22.9 g

Bekijk het recept digitaal