- Bewaar

- Bewaar
Gamba's met tomatencarpaccio en tartaar
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de tartaarsaus. Hak van de verschillende verse kruiden enkele blaadjes fijn (voor 1 eetl.) en plet het hardgekookte ei. Meng met de mayonaise, de kappertjes en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast.
-
Leg de gamba's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water), verwijder de pitjes en snij in blokjes. Meng met het sjalotje, 1 eetl. xeresazijn en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet opzij.
-
Doe de pesto in een diep bord en schep er de gamba's door, tot ze aan alle kanten bedekt zijn. Wentel ze een voor een door het paneermeel.
-
Bereiding:
-
Verwarm de zonnebloemolie in een pan (laat niet te heet worden). Bak de gamba's 2 min. aan één kant op een matig vuur. Keer ze om en laat nog 2 min. bakken.
-
Snipper intussen in totaal 3 eetl. verse kruidenblaadjes fijn en meng door elkaar.
-
Afwerking:
-
Maak een torentje van de gemarineerde tomatenblokjes in het midden van het bord. Vouw er een sneetje ham bovenop, gevolgd door een hoopje verse kruiden.
-
Schik de gebakken gamba's rond het torentje en serveer. Geef er de tartaarsaus en stokbrood bij.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Maak de tartaarsaus. Hak van de verschillende verse kruiden enkele blaadjes fijn (voor 1 eetl.) en plet het hardgekookte ei. Meng met de mayonaise, de kappertjes en het citroensap. Breng op smaak met peper en zout en zet in de koelkast.
-
Leg de gamba's 2 min. in heet water en pel ze. Dep goed droog en verwijder het darmkanaal.
-
Snipper de sjalot fijn.
-
Pel de tomaten (leg ze eerst gedurende 10 sec. in kokend water), verwijder de pitjes en snij in blokjes. Meng met het sjalotje, 1 eetl. xeresazijn en 2 eetl. olijfolie. Kruid met peper en zout en zet opzij.
-
Doe de pesto in een diep bord en schep er de gamba's door, tot ze aan alle kanten bedekt zijn. Wentel ze een voor een door het paneermeel.
-
Bereiding:
-
Verwarm de zonnebloemolie in een pan (laat niet te heet worden). Bak de gamba's 2 min. aan één kant op een matig vuur. Keer ze om en laat nog 2 min. bakken.
-
Snipper intussen in totaal 3 eetl. verse kruidenblaadjes fijn en meng door elkaar.
-
Afwerking:
-
Maak een torentje van de gemarineerde tomatenblokjes in het midden van het bord. Vouw er een sneetje ham bovenop, gevolgd door een hoopje verse kruiden.
-
Schik de gebakken gamba's rond het torentje en serveer. Geef er de tartaarsaus en stokbrood bij.