Garnaalballetjes
Garnaalballetjes

Garnaalballetjes

35 min.
Aperitiefhapje
24 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 81 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 4.6 g
Eiwit 3.2 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de Noordzeegarnalen oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  3. Smelt de boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken (dat is belangrijk om geen bloemsmaak te hebben). Leng al roerend aan met de visfond tot een dikke massa. Meng er de eidooiers (hou het eiwit apart), de garnalen en de bieslooksnippers onder en breng op smaak met nootmuskaat, citroensap, peper en zout.

  4. Strijk de dikke garnalensaus in een laag van 2 à 3 cm open op een schotel.

  5. Laat volledig afkoelen in de koelkast tot 's anderendaags, zodat de mengeling goed opgesteven is.

  6. Bereiding:
  7. Klop het eiwit goed los in een kommetje.

  8. Vorm kroketten van de opgesteven garnalensaus. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en het paneermeel. Dek af met keukenpapier en zet nog een half uurtje koel weg.

  9. Laat 2 min. bakken in de frituurpan op 180 °C.

  • Bereiding

  • Voedingswaarden

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat de Noordzeegarnalen oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.

  3. Smelt de boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken (dat is belangrijk om geen bloemsmaak te hebben). Leng al roerend aan met de visfond tot een dikke massa. Meng er de eidooiers (hou het eiwit apart), de garnalen en de bieslooksnippers onder en breng op smaak met nootmuskaat, citroensap, peper en zout.

  4. Strijk de dikke garnalensaus in een laag van 2 à 3 cm open op een schotel.

  5. Laat volledig afkoelen in de koelkast tot 's anderendaags, zodat de mengeling goed opgesteven is.

  6. Bereiding:
  7. Klop het eiwit goed los in een kommetje.

  8. Vorm kroketten van de opgesteven garnalensaus. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en het paneermeel. Dek af met keukenpapier en zet nog een half uurtje koel weg.

  9. Laat 2 min. bakken in de frituurpan op 180 °C.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 81 kcal
Vet 5.5 g
Koolhydraat 4.6 g
Eiwit 3.2 g

Bekijk het recept digitaal