- Bewaar

- Bewaar
Garnaalballetjes
-
Ingrediënten
-
Bereiding
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de Noordzeegarnalen oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Smelt de boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken (dat is belangrijk om geen bloemsmaak te hebben). Leng al roerend aan met de visfond tot een dikke massa. Meng er de eidooiers (hou het eiwit apart), de garnalen en de bieslooksnippers onder en breng op smaak met nootmuskaat, citroensap, peper en zout.
-
Strijk de dikke garnalensaus in een laag van 2 à 3 cm open op een schotel.
-
Laat volledig afkoelen in de koelkast tot 's anderendaags, zodat de mengeling goed opgesteven is.
-
Bereiding:
-
Klop het eiwit goed los in een kommetje.
-
Vorm kroketten van de opgesteven garnalensaus. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en het paneermeel. Dek af met keukenpapier en zet nog een half uurtje koel weg.
-
Laat 2 min. bakken in de frituurpan op 180 °C.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Laat de Noordzeegarnalen oppervlakkig ontdooien. Dep goed droog.
-
Smelt de boter in een kookpan en roer er de bloem door. Laat even bakken (dat is belangrijk om geen bloemsmaak te hebben). Leng al roerend aan met de visfond tot een dikke massa. Meng er de eidooiers (hou het eiwit apart), de garnalen en de bieslooksnippers onder en breng op smaak met nootmuskaat, citroensap, peper en zout.
-
Strijk de dikke garnalensaus in een laag van 2 à 3 cm open op een schotel.
-
Laat volledig afkoelen in de koelkast tot 's anderendaags, zodat de mengeling goed opgesteven is.
-
Bereiding:
-
Klop het eiwit goed los in een kommetje.
-
Vorm kroketten van de opgesteven garnalensaus. Haal ze achtereenvolgens door de bloem, het eiwit en het paneermeel. Dek af met keukenpapier en zet nog een half uurtje koel weg.
-
Laat 2 min. bakken in de frituurpan op 180 °C.