- Bewaar

- Bewaar
Gebakken varkenshaasje met slaatje van koolraap
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Wijn Château Lideyre - A.O.P. Castillon - Côtes de Bordeaux
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de koolraap en snij in fijne reepjes.
-
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne gelijke reepjes.
-
Verwijder de steeltjes van de spinazieblaadjes.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snij de dadels fijn.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Zet het vuur lager en laat het varkenshaasje 20 min. verder garen. Draai af en toe om.
-
Meng ondertussen de fijngesneden dadels, de olijfolie, het citroensap, de sojasaus, de geraspte gember en de zure room tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
-
Meng de reepjes koolraap met de spinazieblaadjes, de paprikareepjes en de kerstomaten. Roer er de dressing onder en strooi er de geroosterde pijnboompitten over.
-
Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat even rusten. Blus de pan met de gevogeltefond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes en verdeel samen met het sausje over de borden. Geef er de salade bij en serveer met gekookte aardappelen.
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Wijn Château Lideyre - A.O.P. Castillon - Côtes de Bordeaux
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
(15 min.)
-
Schil de koolraap en snij in fijne reepjes.
-
Verwijder de pitten en witte zaadlijsten uit de paprika en snij in fijne gelijke reepjes.
-
Verwijder de steeltjes van de spinazieblaadjes.
-
Snij de kerstomaten in 2.
-
Rasp de gember fijn.
-
Snij de dadels fijn.
-
Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
-
Bereiding:
-
Smelt de boter in een braadpan en bak het varkenshaasje aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
-
Zet het vuur lager en laat het varkenshaasje 20 min. verder garen. Draai af en toe om.
-
Meng ondertussen de fijngesneden dadels, de olijfolie, het citroensap, de sojasaus, de geraspte gember en de zure room tot een gladde massa. Kruid met peper en zout.
-
Meng de reepjes koolraap met de spinazieblaadjes, de paprikareepjes en de kerstomaten. Roer er de dressing onder en strooi er de geroosterde pijnboompitten over.
-
Haal het vlees uit de pan, dek af met aluminiumfolie en laat even rusten. Blus de pan met de gevogeltefond en schraap de braadresten los met een houten lepel. Breng aan de kook en bind lichtjes met instantsausbinder.
-
Afwerking:
-
Snij het varkenshaasje in schuine sneetjes en verdeel samen met het sausje over de borden. Geef er de salade bij en serveer met gekookte aardappelen.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Bier Postel Blond Wijn Château Lideyre - A.O.P. Castillon - Côtes de Bordeaux