- Bewaar

- Bewaar
Geflambeerde gamba's met saffraanroom
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Chardonnay Varietal Range Australië Mooie gele kleur, exotische en getoaste aroma's. Sappige, rijpe en fruitige afdronk. Wijn Bourgogne Chardonnay 'Les Cailloux' A.C. Bourgogne Albert Bichot Heel fijne, droge witte wijn van het huis Bichot in Beaune. Hij heeft een fijne neus en smaak, typisch voor de chardonnaydruif.
-
Ingrediënten
-
Bereiding
-
Combineer
Voedingswaarden per persoon
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kipfilet in blokjes.
-
Leg de diepgevroren gamba's 2 min. in heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen.
-
Haal de tomaat uit en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Laat een nootje boter goed heet worden in een braadpan. Bak er de blokjes kippenvlees mooi bruin in en snipper er de sjalot over. Laat op een zachter vuur verder gaar worden (± 3 min.). Kruid met peper en zout.
-
Haal het kippenvlees uit de pan en bak er de gepelde gamba's in, aan beide zijden, tot ze mooi roze zijn (± 3 min.). Strooi er het fijngesnipperde teentje knoflook over en kruid met peper en zout.
-
Neem de pan van het vuur, giet er de pastis in en flambeer (weg van de dampkap!).
-
Haal de gamba's uit de pan, giet de room erin en laat inkoken.
-
Voeg vervolgens een capsule saffraan toe en meng goed dooreen.
-
Verwarm het vlees en de gamba's in de saus en werk af met de stukjes tomaat en het bieslook.
-
Afwerking:
-
Serveer met tagliatelle.
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Chardonnay Varietal Range Australië Mooie gele kleur, exotische en getoaste aroma's. Sappige, rijpe en fruitige afdronk. Wijn Bourgogne Chardonnay 'Les Cailloux' A.C. Bourgogne Albert Bichot Heel fijne, droge witte wijn van het huis Bichot in Beaune. Hij heeft een fijne neus en smaak, typisch voor de chardonnaydruif.
-
Bereiding
-
Voedingswaarden
-
Combineer
Kookstand
Bereiding
-
Voorbereiding:
-
Snij de kipfilet in blokjes.
-
Leg de diepgevroren gamba's 2 min. in heet water, zodat u ze gemakkelijk kunt pellen.
-
Haal de tomaat uit en snij het vruchtvlees in kleine stukjes.
-
Bereiding:
-
Laat een nootje boter goed heet worden in een braadpan. Bak er de blokjes kippenvlees mooi bruin in en snipper er de sjalot over. Laat op een zachter vuur verder gaar worden (± 3 min.). Kruid met peper en zout.
-
Haal het kippenvlees uit de pan en bak er de gepelde gamba's in, aan beide zijden, tot ze mooi roze zijn (± 3 min.). Strooi er het fijngesnipperde teentje knoflook over en kruid met peper en zout.
-
Neem de pan van het vuur, giet er de pastis in en flambeer (weg van de dampkap!).
-
Haal de gamba's uit de pan, giet de room erin en laat inkoken.
-
Voeg vervolgens een capsule saffraan toe en meng goed dooreen.
-
Verwarm het vlees en de gamba's in de saus en werk af met de stukjes tomaat en het bieslook.
-
Afwerking:
-
Serveer met tagliatelle.
Voedingswaarden per persoon
Onze drankensuggesties
Wijn Hardys Chardonnay Varietal Range Australië Mooie gele kleur, exotische en getoaste aroma's. Sappige, rijpe en fruitige afdronk. Wijn Bourgogne Chardonnay 'Les Cailloux' A.C. Bourgogne Albert Bichot Heel fijne, droge witte wijn van het huis Bichot in Beaune. Hij heeft een fijne neus en smaak, typisch voor de chardonnaydruif.