Geflambeerde hindesteak met cognac en eekhoorntjesbrood
Geflambeerde hindesteak met cognac en eekhoorntjesbrood

Geflambeerde hindesteak met cognac en eekhoorntjesbrood

35 min.
Hoofdgerecht
4 pers.
  • Ingrediënten

  • Bereiding

  • Combineer

Ingrediënten
Voedingswaarden per persoon
Energie 319 kcal
Vet 10.2 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 26.5 g
Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het eekhoorntjesbrood 1 u zwellen in heet water. Spoel grondig, knijp uit en snij in kleine stukken. Laat enkele uren trekken in de rode wijn.

  3. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Enkele uren vooraf (10 min.)
  6. Verhit de olijfolie in een braadpan en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin.

  7. Giet de cognac over het vlees en flambeer (weg van de dampkap). Haal het vlees uit de pan en schik in een ovenschotel. Zet koel weg (zet ook de braadpan opzij).

  8. Op het moment zelf (20 min.)
  9. Schuif de schotel met het vlees in een op 250 °C voorverwarmde oven gedurende 10 min.

  10. Verwarm de rode wijn met het eekhoorntjesbrood en de wildfond in de pan, dek af en laat 15 min. sudderen.

  11. Haal het vlees uit de ovenschotel en kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 min. rusten.

  12. Giet het braadvocht bij de rode wijn en breng aan de kook met de rodebessengelei. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met bv. witloof, een gestoofde appel of boontjes met spek en kroketjes.

Combineer
  • Bereiding

  • Voedingswaarden

  • Combineer

Bereiding

Kookstand

In kookstand blijft je toestel ontgrendeld tijdens het koken.
Door het aantal personen te wijzigen, zijn de aantallen in de ingrediëntenlijst aangepast, maar niet in de bereidingsstappen.

Bereiding

  1. Voorbereiding:
  2. Laat het eekhoorntjesbrood 1 u zwellen in heet water. Spoel grondig, knijp uit en snij in kleine stukken. Laat enkele uren trekken in de rode wijn.

  3. Laat het vlees oppervlakkig ontdooien.

  4. Bereiding:
  5. Enkele uren vooraf (10 min.)
  6. Verhit de olijfolie in een braadpan en kleur het vlees aan alle kanten goudbruin.

  7. Giet de cognac over het vlees en flambeer (weg van de dampkap). Haal het vlees uit de pan en schik in een ovenschotel. Zet koel weg (zet ook de braadpan opzij).

  8. Op het moment zelf (20 min.)
  9. Schuif de schotel met het vlees in een op 250 °C voorverwarmde oven gedurende 10 min.

  10. Verwarm de rode wijn met het eekhoorntjesbrood en de wildfond in de pan, dek af en laat 15 min. sudderen.

  11. Haal het vlees uit de ovenschotel en kruid met peper en zout. Dek af en laat 5 min. rusten.

  12. Giet het braadvocht bij de rode wijn en breng aan de kook met de rodebessengelei. Bind lichtjes met instantsausbinder en breng indien nodig op smaak met peper en zout.

  13. Afwerking:
  14. Snij het vlees in schuine sneetjes en geef er de saus apart bij. Serveer met bv. witloof, een gestoofde appel of boontjes met spek en kroketjes.

Voedingswaarden
Voedingswaarden per persoon
Energie 319 kcal
Vet 10.2 g
Koolhydraat 12.6 g
Eiwit 26.5 g
Combineer

Onze drankensuggesties

Wijn Château des Fines Roches A.C. Châteauneuf-du-Pape Deze opmerkelijke rode châteauneuf wordt gemaakt van de druiven syrah, mourvèdre en grenache en heeft een sterk karakter. Het is een krachtige, volle en robuuste wijn met een rijk boeket. Wijn Château Coufran Cru Bourgeois Supérieur A.C. Haut-Médoc Deze heerlijke cru bourgeois spreekt onmiddellijk aan met zijn intense kleur en zijn aangenaam fruitige boeket met lichte houttoets. In de mond soepel, vlezig en rond. Een bijzondere wijn binnen deze appellatie, want hij is gemaakt van 85 % merlot. Een uitstekende bordeaux.

Bekijk het recept digitaal